Deelneemsters van de maand: Cornia en Bente

september 24, 2015 //

Als Cornia van der Salm over de finish komt bij de 1/8e Vrouwentriathlon in Beesd valt ze één van de vrijwilligers in de armen. “Ik denk dat ik moet overgeven…” Twintig seconden later komt dochter Bente van Logtestijn over de meet, ze zoekt meteen haar moeder op. De misselijkheid bij Cornia is inmiddels afgenomen en moeder en dochter wisselen direct de wedstrijdervaringen uit. “Je haalde me in met lopen! De enige door wie ik niet ingehaald wilde worden”, lacht Bente.

Het tweetal uit Gendt (Gelderland) heeft genoten van de wedstrijd. Cornia moedigde jaren deelnemers aan tijdens de kwart triathlon in hun eigen dorp. “En steeds dacht ik: wat zou ik graag eens meedoen. Op een gegeven moment besloot ik niet langer te wachten en me in te schrijven.” Cornia leende een oude racefiets met de versnellingen nog op de buis en…werd laatste.

“Dat viel me vies tegen. Ik heb vooral een klein trauma overgehouden aan het zwemmen, toen ik daar als laatste uit het water kwam. Ik als sportvrouw zou toch veel beter moeten kunnen.” De laatste plek motiveerde Cornia om flink te gaan trainen. Een jaar later deed ze weer mee aan de kwart triathlon in Gendt en finishte een half uur sneller en werd zelfs 3e in de leeftijdsklasse 40+. “Toen heb ik het triathlonvirus echt te pakken gekregen.”

Inmiddels is de rest van de familie ook besmet met het virus. Bente maakte tijdens de  Vrouwentriathlon in Beesd haar debuut. “Vooral de overgang van fietsen naar lopen vond ik heel erg zwaar. En het zwemmen was in het begin druk en krap, je had weinig ruimte om in een lekker ritme te komen. Pas na de boei ging het lekkerder. En ik kwam eerder dan mama het water uit, dat gaf een goed gevoel.” Cornia: “Dat vond ik dus ontzettend frustrerend. Ik train het hele jaar door met zwemmen terwijl Bente slechts een paar keer vóór de Vrouwentriathlon is gaan zwemmen.”

Uiteindelijk wist Cornia haar dochter op het loopparcours nog in te halen. Beiden hebben genoten van de Vrouwentriathlon in Beesd: “Het is een heel leuk evenement, heel laagdrempelig. We komen zeker nog een keer terug!”