Deelneemsters van de maand: Marianne en Angelique Vrouwentriatlon-fans van het eerste uur

februari 26, 2020 //

/

Het spande erom – slechts vier minuten zat er tussen hun inschrijving en die van de derde dame – maar Marianne IJnsen en Angelique Toonen waren dit jaar de twee eerste inschrijfsters voor de Vrouwentriathlon op 14 juni 2020 in Beusichem. We zetten Marianne en Angelique daarom in het zonnetje als deelneemsters van de maand.

Marianne en Angelique zijn échte Vrouwentriathlon-fans van het eerste uur. Marianne maakte in 2009 haar triathlon-debuut bij de eerste Vrouwentriathlon, op de 1/16, en is sindsdien een vaste deelneemster. Angelique volgde een jaar later en is al net zo trouw aan de Vrouwentriathlon.

Waarom de Vrouwentriathlon? “Het is een mooi begin om kennis te maken met de sport, met de 1/16 en dan de 1/8 afstand. De Vrouwentriathlon is laagdrempelig en er is altijd een geweldige sfeer.” Die eerste kennismaking met de triathlon heeft inmiddels geleid tot nog veel meer wedstrijden: “een 1/4, een OD en voor Marianne zelfs een halve triathlon in 2019.”

Marianne en Angelique zijn zelfs zó bevlogen van de sport, dat zij hun vriendinnen ook ‘besmetten’ met het triathlonvirus. Marianne: “Angelique heeft haar vriendinnen uitgenodigd om met haar haar 50ste verjaardag te vieren door mee te doen met de Vrouwentriatlon in 2014. De respons was groot, en de deelneemsters zijn nog steeds vriendinnen van haar…!” Daarnaast organiseerde Angelique vijf jaar lang een triathlonarrangement in Amsterdam georganiseerd. “Een samenwerking tussen een atletiekclub (DGLA) en een zwemclub (GSA) waar we beiden lid van zijn. En voor het fietsen en openwaterzwemmen hebben we specialisten ingehuurd.” Marianne organiseert dit jaar voor de vijfde keer een sprint Funtriathlon. Als onderdeel van de Loveswim in Amsterdam: zwemmen in de Amstel.

  En in 2020 staan beiden dus weer aan de start van de 2e editie van de Vrouwentriathlon Beusichem. Terugkijkend op al die jaren Vrouwentriathlon is er toch wel het één en ander veranderd. “Bij de eerste afleveringen waren er omafietsen met wapperende fietstassen, nu zien we ook hoogwaardige tijdrijdfietsen.” Toch blijft de sfeer voor hen onveranderd: geweldig. Wensen heeft het duo ook: “een 1/4 of een OD bij de Vrouwentriathlon, dat zouden we graag eens meemaken.”