Deelnemer van de maand Michiel: van hobby werk gemaakt

maart 22, 2015 //

De deelnemer van de maand is dit keer…een man! Michiel van Goor doet in juni in Nijeveen voor het eerst mee aan een gewone triathlon. Gewoon in de zin van: op verharde wegen. Vorig jaar deed hij wel al eens een crosstriathlon. Dat sluit beter aan bij zijn belangrijkste sport: mountainbiken. “Ja, fietsen op de MTB, dat is mijn oorspronkelijke sport. Bij die crosstriathlon zat ik bij de beste drie fietsers” zegt hij. “Twintig kilometer op een wegfiets, dat gaat natuurlijk ook wel lukken. En het hardlopen ook, want dat doe ik ook graag. Het zwemmen is mijn minste onderdeel, en ik zit erover te denken om dat eens wat beter te gaan leren. Want die triathlons, die zijn leuk, en als ik dat vaker wil gaan doen, is beter zwemmen wel handig.”

Logo Grada BikesMichiel van Goor is dus aanstaand deelnemer in Nijeveen, en hij is ook nog op een andere manier betrokken bij die wedstrijd: zijn fietsenzaak Grada Bikes is al voor het derde achtereenvolgende jaar sponsor van de Vrouwentriathlon in Nijeveen. Grada Bikes stelt onder meer prijzen beschikbaar. Het contact tussen Michiel en Vrouwentriathlon werd gelegd via de triathlonvereniging TZT86 van Nijeveen, waarvan veel leden natuurlijk vaste klant zijn bij de in race- en MTB-fietsen gespecialiseerde winkel én vaste vrijwilligers bij de Vrouwentriathlon. Zodoende is Michiel al drie jaar lang betrokken bij de organisatie van de Nijeveense Vrouwentriathlon.

Michiel (32) woont zelf ook in Nijeveen, met vriendin (nee, die doet niet mee straks in juni, maar ze fietst wel) en zoontje. Als eigenaar van Grada Bikes heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. “Ik kende deze zaak al omdat ik er veel kwam. Met de vorige eigenaar ben ik toen samen verdergegaan, en inmiddels heb ik de winkel overgenomen’ vertelt hij. ‘En wat ik merk in de winkel: ik krijg steeds meer vrouwelijke klanten. Vrouwen hebben het sportieve fietsen duidelijk ontdekt.”

De deelnemer van de maand is dit keer dus een man, en dat kan, want Nijeveen kent net als vorig jaar een mannenstart. Maar toch: is het niet gek om als man mee te doen aan de Vrouwentriathlon? “Nee hoor,” zegt Michiel, “Tot nu toe heeft er nog niemand raar op gereageerd!”