Diana Vuurens – februari 2010

februari 9, 2010 //

Diana Vuurens (29) uit Schoonrewoerd deed in 2009 mee aan de Vrouwentriathlon en was begin januari de eerste inschrijfster voor de editie 2010. Dit keer is ze een stuk fanatieker in de voorbereiding dan een jaar geleden.

Je was er vroeg bij dit jaar met inschrijven.
“Klopt, maar dat ik de eerste ben, is puur toeval hoor. Ik had in de nieuwsbrief gelezen dat de inschrijving in januari open ging en omdat de wedstrijd vorig jaar al snel vol was, dacht ik laat ik maar meteen inschrijven.”

Hoe kwam je er vorig jaar bij om mee te doen?
“Ik zwem iedere week in het zwembad in Leerdam en daar zag ik de poster van de Vrouwentriathlon hangen. Een vriend van me zei ‘dat vind ik nou echt iets voor jou’ en toen heb ik me nogal impulsief ingeschreven. Aan hardlopen en fietsen deed ik namelijk niet, maar ik dacht ‘ik zie wel waar het schip strandt’. Ik vond het echt super leuk om mee te doen vorig jaar. Uiteindelijk viel het zwemmen en het fietsen me mee, maar het lopen viel een beetje tegen. Daar heb ik me wel op verkeken. Ik heb tussendoor ook moeten wandelen. Bij de finish liep ik wel hard, maar als ik dan weer uit het zicht was, moest ik het weer rustiger aan doen.”

Bereid je je nu anders voor?
“Ik ben nu veel fanatieker. Vorig jaar ben ik pas in mei gaan hardlopen, maar daar ben ik nu al mee begonnen. Ook probeer ik nu zoveel mogelijk op de fiets naar mijn werk (Diana is manager van de McDonalds vestiging in Meerkerk, MJ) te gaan, als mijn dienst dat toestaat in ieder geval. Verder heb ik in januari de zwemclinic van Sione Jongstra gevolgd en wil ik proberen in augustus borstcrawl in plaats van schoolslag te zwemen. Het zou leuk zijn als ik dit keer sneller ben dan in 2009, maar mijn grootste doelstelling is dat ik dit keer alles kan hardlopen.”