Divisienieuws: Huisarts én mama Margriet klaar voor het nieuwe seizoen

maart 27, 2018 //

Soms denk je dat je weinig tijd hebt… en dan maak je kennis met iemand die het pas écht druk heeft…! Mogen we even aan jullie voorstellen: Margriet de Beus, nieuw Divisieteamlid van Vrouwentriathlon-Siosport. Praktijkhouder (huisarts) in Oisterwijk en moeder van twee kinderen waarvan de jongste nu acht maanden!

In 2016 deed Margriet mee aan de Vrouwentriathlon in Beesd, ongeveer anderhalf jaar na de geboorte van haar dochter Ellen. Ze eindige toen zelfs op het podium! En dit seizoen start ze dus nog geen jaar na de geboorte van zoon Jan in het Divisieteam. Hoe doet ze dat toch, zo’n druk bestaan combineren met sporten? Margriet erkent dat ze geen rustig leven heeft: “Ik heb momenteel een druk bestaan, alleen al met de twee kinderen en mijn eigen praktijk. Sporten is hierbij mijn ontspanning en uitlaatklep. Helaas kan ik door tijdsgebrek niet aan het aantal trainingsuren komen die ik zou willen. Desondanks heb ik – mede door de gezellige bijeenkomsten met mijn nieuwe teammaatjes – zin en vertrouwen in het komend triatlonseizoen.”

Tijdens de Zwemloop Het Lint komen de vrouwen van het Vrouwentriathlon-Siosportteam allemaal in actie en kunnen ze zich met elkaar meten. Op 13 mei begint het seizoen voor het 2eDivisieteam met de eerste wedstrijd in Enschede, op 27 mei komen beide teams in actie in Almere.