Divisienieuws: Judith stelt zich voor

april 27, 2019 //

/

Het seizoen barst bijna los bij de Teamcompetitie triathlon. In de 1eDivisie en 2eDivisie starten weer teams van Vrouwentriathlon-Siosport. Dit jaar staan er een aantal ‘nieuwe’ atletes aan de start. In deze nieuwsbrief stelt Judith Visser zich aan jullie voor.

“Als je al (heel veel) fietst en hardlopen eigenlijk ook een tweede natuur is, dan is de overstap naar triathlon een kleine toch? Zodoende toch maar eens de poging gewaagd en ben ik via Margriet, voormalig trainingspartner (en ook divisieteamlid), bij Vrouwentriathlon-Siosport terecht gekomen.

Oorspronkelijk kom ik uit de atletiek waar ik van jongs af aan al in lange afstanden lopen het meest tot mijn recht kwam (5 en 10km). Rond mijn studententijd heb ik de overstap naar het (wedstrijd)wielrennen gemaakt en via daar uiteindelijk in de ‘Gran Fondo-wereld’ terecht gekomen. Daar heb ik wel wat aansprekende resultaten bij elkaar gefietst, maar valpartijen en bijbehorende breuken zorgde er voor dat de angst voor opnieuw te vallen te groot werd, waardoor ik uiteindelijk met beiden ben gestopt.

Zodoende kwam duathlon in beeld, wat ik met name als crossvariant heb gedaan de afgelopen winters. Zwemmen/borstcrawl ben ik aan het leren, want 9 juni ga ik voor het eerst te water in Weert. Mijn verwachtingen zijn dit seizoen vooral bekijken of ik het leuk genoeg vind en met triathlon door wil gaan ja of nee?!”