Divisienieuws: nieuw teamlid Ruth Hoogeveen stelt zich voor

maart 28, 2019 //

Het triathlonseizoen gaat binnenkort écht van start. Ook onze leden van de twee Vrouwentriathlon-Siosportteams komen binnenkort in actie bij de Teamcompetities Triathlon. Naast een aantal bekende gezichten, verschijnen er ook nieuwe leden aan de start. Deze maand stelt Ruth Hoogeveen uit Hoogeveen zich aan jullie voor.

“In 2013 kreeg ik een relatie met een triatleet. Sindsdien ga ik altijd al mee naar wedstrijden. Coachen en supporten was echt mijn ding, de sport zelf beoefenen zag ik niet zo snel gebeuren. Het fietsen deed ik al wel, hier kon ik mijn energie voldoende ik kwijt. September 2017 ben ik begonnen met hardlopen, ik wilde zeker een keer aan een plaatselijke loopwedstrijd hebben deelgenomen. Het lopen ging lekker en het rook naar meer. Ik hoefde immers alleen nog maar te kunnen zwemmen.”

Dat zwemmen – dat kreeg Ruth ook onder de knie: “Onderhand zwem ik een jaar en ben ik drie triathlons aan ervaring rijker. Ik wil mezelf ontwikkelen in de sport en ik denk dat starten in de competitie daar zeker aan bij zal dragen.”

Uiteraard kun je de leden van team Vrouwentriathlon-Siosport aanmoedigen tijdens Zwemloop Het Lint op paaszaterdag 20 april. Het divisieseizoen start in het weekend van 18 en 19 mei in Almere.

Hieronder vind je het volledige wedstrijdoverzicht:

1eDivisie
19 mei: Almere DUIN – Triple mix
9 juni: Weert – OD
22 juni: Rotterdam – Team Time Trial met ind. kwalificatie
29 juni: Holten – Sprint
7 september: Vroomshoop – Team Time Trial

2eDivisie
18 mei: Almere DUIN – Team Time Trial
8 juni: Weert – OD (stayeren, N/Z-battle)
22 juni: Rotterdam – Team-relay (N/Z-battle)
7 juli: Utrecht – Sprint
8 september: Zaanstad – Sprint