Divisieteams in actie in Almere en Weert

juni 18, 2018 //

De twee divisieteams van Vrouwentriathlon-Siosport zijn alweer een paar keer in actie gekomen. In Almere stonden eind mei álle teams uit alle divisies aan de start. De dames van de 1eDivisie kwamen onlangs in Weert ook weer in actie. Super Sunday in Almere verliep warm en met bijzondere wedstrijden.

Bij het 2eDivisieteam van Vrouwentriathlon-Siosport startten Margriet, Mireille, Femke en Linda (van der Ham). Zij deden mee aan een stayerwedstrijd: 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Andere leden van het team waren gekomen om aan te moedigen en Nelleke was captain. Omdat Sione Jongstra ook in Almere was voor een wedstrijd in de eredivisie, kon zij vooraf het team ook nog coachen. De dames zijn stayeren zeker gaan waarderen, met name Linda die elke keer van groepje naar groepje kon springen. Het team eindigde op de 15e plaats en houdt nog steeds zicht op een top-tien-notering. Het hele verslag vind je op de website van Siosport.

Het 1eDivisieteam kwam ook in actie in Almere en zij hadden een primeur: een triple mix. Er waren 3 heats, de eerste was ‘normaal’: zwemmen-fietsen-lopen. Daarna 10 min pauze en dan lopen – fietsen – zwemmen, tien minuten pauze en als laatste fietsen – zwemmen – lopen. Marloes Nieberg vertelt: “Het leuke aan een primeur is dat het voor iedereen nieuw is, niemand wist dus hoe het precies zou gaan. Onthouden wat je precies moest doen, waar je naar toe moest zwemmen en welke volgorde je aan moest houden was al een hele kluif.” Samen met Mandy, Nelleke en stond Marloes aan de start. Hoe Marloes en haar teamgenoten het ervan afbrachten, lees je in het verslag bij Siosport.

Vroeg opstaan voor wedstrijd in Weert

Nelleke, Margriet, Roos en Liesbet deden op 9 juli mee in Weert aan de OD in de 1eDivisie. De wedstrijd kent twee wisselzones en de start was een stuk van de finish af. Door het haasten om op tijd te zijn, waren de vrouwen helaas wat kleine dingen vergeten ( handdoekje voor na het zwemmen, elastieken etc.) Dat zat de teamleden verder niet in de weg, want Liesbet bijvoorbeeld fietste een toptijd. Het lopen was zwaar, uiteindelijk eindigde het team op de 15e plek en staat het nu op de 11e plek. De eerstvolgende wedstrijd is op 30 juni in Holten.