Divisieteams: pittige wedstrijden in Weert en knallen in Rotterdam

juni 30, 2019 //

/

Alle divisieteams kwamen tijdens het Pinksterweekend in actie in het Limburgse Weert tijdens het tweede Teamcompetities Triathlon weekend. Zo ook de beide teams van Vrouwentriathlon-Siosport. Beide teams hadden het zwaar – door de omstandigheden en door het hoge niveau van de wedstrijden. Maar ze hebben zeker weer hun best gedaan en ze blijven uitkijken naar het vervolg van de competitie.

Het 2eDivisieteam stond op de zaterdag aan de start van een sprint: 750 meter zwemmen, 18 km fietsen en 5,5 km lopen. De weersomstandigheden waren pittig: storm, af en toe fris en soms wat regen. Het 1eDivisieteam had op zondag betere omstandigheden, voor hun wedstrijd over de Olympische Afstand (1500 meter zwemmen, 37,8 km fietsen, 10,5 km lopen). Hoe de teamleden de wedstrijden hebben volbracht, lees je in de uitgebreide verslagen op de site van Siosport.

Kort knallen in Rotterdam

Rotterdam ademde triathlon op zaterdag 22 juni. Alle 262 teams kwamen in actie, zo ook de twee teams van Vrouwentriathlon-Siosport.

Het 2eDivisieteam ging al vroeg van start. 8:30 uur. Ruth Hoogeveen vertelt: “Zo vroeg starten betekende voor een aantal van ons dat om 4:30 uur de wekker ging om vervolgens een dikke twee uur te reizen voor jawel, maximaal 27 minuten inspanning. Deze dag stond namelijk de relay op het programma, dus we mochten om de beurt een korte maar felle race leveren.”

Het 1eDiviseteam deed pas veel later op de dag een ‘triple mix’. Dat is een bijzondere triathlondiscipline. De afstanden zijn kort: 300 meter zwemmen, 5,3 km fietsen en 1,5 kilometer lopen. Alle deelnemers doen dat eerst in die gewone triathlon-volgorde, dan 10 minuten pauze, dan nog een keer maar dan in de volgorde lopen – fietsen – zwemmen, weer 10 minuten rust, en dan fietsen – zwemmen – lopen. Bij het fietsen mag je stayeren.

Hoe het de twee teams verging in Rotterdam lees je in de uitgebreide verslagen op de site van Siosport.