Divisieteams: Uitkijken naar het seizoen

april 30, 2018 //

De competitie van de twee Vrouwentriathlon-Siosport-divisieteams gaat nu heel snel beginnen: in mei zijn de eerste wedstrijden ‘voor het echie’. Beide teams kijken daar met spanning en enthousiasme naar uit! Ze deden al een test: op 22 april een open teamwedstrijd in Arnhem over de 1/8e afstand. Hieronder hun verhalen, en er is ook nog één nieuw teamlid dat zich voorstelt: Mireille Gouw.

Mandy uit het 1eDivisieteam vond de wedstrijd in Arnhem heel goed gaan: “Het zwemmen was voor mij redelijk makkelijk, ik ben een zwemmer, ik kon iedereen bij elkaar houden en ik was tevreden over onze tijd. Op de fiets heeft Nelleke veel kopwerk gedaan, die had extreem goede benen! Ik nam af en toe over en we hielden Liesbet tussen ons in. Belinda moest afhaken – dat kan, want je moet met z’n drieën finishen. Bij het lopen hebben we vooral heuvel-op Liesbet goed kunnen helpen, het scheelt dan echt dat je samen bent.”

Astrid uit het 2eDiviseteam vertelt over diezelfde wedstrijd: “Met het team bespraken we de tactiek,maar dat was nog wel een beetje gissen, want er waren twee nieuwe teammaatjes bij, Femke en Margriet. Het zwemmen verliep wat rommelig, we zwommen elkaar soms in de weg. Maar we lieten ons niet kisten: op de fiets zouden we gaan knallen, met Margriet als kopvrouw. Ze zette een straf tempo in, en we moesten direct de berg op, wat maakt dat je hartslag onmiddellijk naar maximaal gaat. We konden nog twee andere teams inhalen, maar werden ingehaald door ons 1eDivisieteam. Dat deed pijn, maar zo hoort het eigenlijk ook hè? Zij zijn sneller. Ook lopen is meteen de helling op, dus je denkt dat je gaat ontploffen. Oef, wat had ik die schaduw nodig toen ik over de finish kwam!”

Het 1eDivisieteam werd uiteindelijk 6e in 01:09:07; het 2e 11de in 01:17:17. Mandy: “Voor ons is dat een prima prestatie, zeker als je naar de andere teams kijkt. Er was er zelfs eentje bij uit de Eredivisie!” Ook Astrid was tevreden: “Een mooie teamtraining, maar wel volle bak! Het was de vierde keer dat ik deze wedstrijd deed en het ging beter dan de voorgaande jaren. Marion en ik waren allebei op alle onderdelen sneller dan vorig jaar. Verder was de sfeer onderling ontzettend leuk en voelden we ons echt een team. Nu heb ik echt superveel zin in de rest van het seizoen.“ Mandy beaamt dat: “Ik vond het ook heel gezellig, we hebben samen gegeten en elkaar beter leren kennen. En ook ik kijk uit naar de rest van het seizoen!”

Mireille Gouw

Het 2eDivisieteam is versterkt met Mireille Gouw. Ze was er in Arnhem nog niet bij maar stelt zich graag voor. Mireille is 24 jaar en woont in Zeewolde. Ze loopt al heel lang hard en deed op haar 12e haar eerste 5 km. Over de andere twee sporten vertelt ze: “Wegens een blessure ben ik op een gegeven moment zo nu en dan gaan mountainbiken. Toen ik ging studeren, ben ik daarnaast begonnen met zwemmen. Mijn ouders deden triathlons en zo kwam het dat ik er ook eens eentje deed. De eerste paar keer sprong ik ongetraind op een geleende fiets. Daarna kocht ik een eigen racefiets, maar eigenlijk ben ik pas de laatste twee jaar goed gaan trainen voor het fietsen. Wat ik het leuke vind aan triathlon zijn de afwisselende trainingen, het competitieve gevoel tijdens de wedstrijd en het voldane gevoel erna. Het is voor mij een lekkere ontspannende inspanning naast mijn drukke leventje van (af-)studeren en werken.”

Hoezo de overstap naar een team? “Vorig jaar in de zomer ontmoette ik Sione in de Run2Day-winkel in Utrecht. Ik was daar aan het werk; ik had daar jarenlang een erg leuke bijbaan. We raakten als vanzelfsprekend aan de praat over triathlons. Zij vertelde over de Divisieteams en dat leek mij leuk! Ik ben heel benieuwd, vind het ook wel een beetje spannend, maar kijk vooral erg uit naar het seizoen!”