Divisiewedstrijd Almere: samenwerken en als team over de finish

mei 30, 2023 //

Op 27 mei opende het Vrouwentriathlon-Siosportteam het triathlonseizoen in Almere. Op deze dag bestond het team uit Marloes, Liesbet, Marjon en Saskia. Je leest hier het verslag van Saskia.
Kitty was onze coach deze dag. Op het programma een teamsprint waarbij er gestayerd mocht worden binnen het team. Een mooie uitdaging om als team het seizoen te starten!

Ruim van te voren kregen we van Kitty een uitgebreide wedstrijdvoorbereiding. We wisten dus goed wat ons te wachten stond. Belangrijkste vraag bleef: wat zou de watertemperatuur worden?? Het werd met rond de 15,5 graad een frisse duik.

Er werd met een rolling start als team gestart, waardoor we mooi tegelijk het water in gingen. Daarna bleek het zwemtempo toch wel flink uit elkaar te liggen en werd het zoeken naar de juiste strategie. Liesbet bewaakte het overzicht en zorgde ervoor dat we als team uit het water kwamen.

Het fietsparcours was lekker overzichtelijk. Grotendeels recht over de dijk heen en na het keerpunt weer terug. Er werd goed samengewerkt binnen het team en met extra kopwerk door Marloes en Liesbet hielden we een mooi constant tempo.

Ook het loopparcours was lekker overzichtelijk met 2 rondjes die voornamelijk heen en weer gingen. Het eerste rondje liepen we als team. Het tweede rondje zou ik uitstappen omdat bij een team wedstrijd de finish van de eerste drie telt en ik te maken had gehad met langdurige ziekte deze winter. Uiteindelijk liep ik het tweede rondje in rustig tempo uit en kon ik de anderen mooi als team van drie richting finish zien gaan.

Het was het een hele mooie start van het seizoen. Een goed georganiseerde wedstrijd, top coach en mooie samenwerking in het team ondanks dat twee van ons dit jaar nieuw waren in het team. Op naar een mooi seizoen!