Divisiewedstrijd Oss: warme zomeravondwedstrijd

juni 25, 2023 //

De tweede divisiewedstrijd van het seizoen was op zaterdag 17 juni: De 1/8e Maasdijk Triathlon in Oss, onderdeel van de derde divisie Zuid. Je leest hier het verslag van Marloes.

De start vond plaats bij Heesen Yachts. Volgens de omroeper niet de meest fraaie startlocatie, maar heel fijn dat we van deze locatie gebruik kunnen maken voor het zwemonderdeel. En de finish zou later in het centrum van Oss zijn en met de mooie fietsroute werd dit ruimschoots goed gemaakt.

Aan de start stonden Saskia, Liesbet, Miriam en Marloes. Voor Miriam was het haar eerste teamwedstrijd van dit seizoen. Het was heel fijn dat de start begin van de avond was. Het is al weken warm en het water was zelfs 24,5 graden, bizar warm. Nadat coach Ilona Heerdt de laatste tips had gegeven en de eerste bidons inmiddels leeg waren, gingen we het water in waar de zwemstart zou zijn.

Na het fluitsignaal was er het welbekende wasmachine-effect van maaiende armen en benen. Na zo’n 200 meter was het deelnemersveld wel uit elkaar getrokken en kon je goed je eigen slag afmaken. Van ons team kwam Liesbet als eerste uit het water, gevolgd door Saskia, daarna Marloes en Miriam.

De wisselzone was compact en als snel kon het fietsonderdeel beginnen. Op blote voeten voelden de stenen wel wat hard. Enthousiaste bewoners en fraaie uitzichten sierden de ronde van 20,6 kilometer. Al snel haalde Marloes teamgenoot Saskia in op de fiets. Daarna nog hardlopen.

Het was nog steeds warm ook al stond de zon niet zo hoog meer aan de horizon. Maar gelukkig waren er op het parcours van 5 kilometer 4 waterposten. Hoog nodig, elke post pakten we de bekertjes voor de dorst en verkoeling aan. Applaus voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. En yeah de finish hebben we alle 4 gehaald. En met een 11e plek van de 18 teams in Oss zijn we ook een plekje gestegen op de ranking.