Divisiewedstrijd Rotterdam: overleven in de Rotterdamse hitte

juli 5, 2023 //

Op 24 juni stond de derde wedstrijd van de derde divisie op het programma. Dit keer was het een standaard afstand (1,5 km zwemmen, 40km fietsen en 10 km lopen) in Zevenhuizen (Rotterdam). Je leest hier hoe Liesbet de wedstrijd heeft ervaren.

Er werd weer warm weer voorspeld. Gelukkig mochten we om 9 uur (!) starten. Voor mij was het al vijf jaar geleden dat ik die afstand had gedaan. Ik voelde dus een zekere spanning. Tijdens het zwemmen heb ik vooral op mijn techniek gelet zodat ik niet te hard zou gaan. Daarnaast probeerde ik vooral om de kortste lijn naar de boeien te zwemmen. Dat ging goed want ik was het zevende uit het water.

Fietsen was 8 rondjes van 5,3 km. Gelukkig hadden we Kitty die elke keer riep hoeveel rondjes we al gefietst hadden. Rondjes fietsen is aan de ene kant saai maar aan de andere kant is het voordeel dat je telkens weet waar je wind op kop hebt en waar je kan eten en drinken omdat je deels door de wind vooruit geblazen wordt.

Toen begon het lopen. Mijn verwachtingen waren niet heel hoog omdat ik de afgelopen maanden niet goed heb kunnen doortrainen met lopen door blessureleed. Doel was niet te snel te vertrekken. Het waren 4 rondjes van 2,5km in de volle zon. Niet mijn ding en er was ook pas na 2,5km een verzorgingspost met veel water en een douche.

Tot 5km ging het nog maar erna begon het echt heel (lees: veel te) warm te worden. Mijn tempo ging ook naar beneden. De laatste 2 km was echt overleven dus ik bleef maar tegen mezelf zeggen dat ik er bijna was. Bij aankomst bleek ik 13e te zijn (uiteindelijk 15e – er waren diskwalificaties en dan toch weer niet) en al met al een goede tijd. Met het team hebben we het ook goed gedaan want we zijn 7e geëindigd en in de tussenstand staan we nu gedeeld 10e!