Dorine en Esther: blij en trots op teamprestaties

augustus 19, 2016 //

Na een zomerstop van dik twee maanden staat voor de dames van de twee Vrouwentriathlon/Siosportteams in september de afsluitende teamwedstrijd op het programma. Teamleden Dorine Versluis (1eDivisie) en Esther Franssen (2eDivisie) zijn dit jaar nog niet uitgekomen in de teamcompetitie. Zij maken de balans op voor beide teams en kijken vooruit naar de laatste wedstrijd.

Esther in ArnhemEsther (foto hiernaast) had zichzelf voor 2016 een aantal mooie sportieve doelen gesteld. “Aansluiting bij het 2eDivisieteam voelde voor mij dan ook als kers op de taart.” Haar sportieve jaar liep alleen anders dan gepland, want tegenslag op tegenslag volgde. Esther:  “Kwakkelende gezondheid, blessures, een val, een ongeluk, dit jaar heb ik het allemaal ervaren”.

Ondanks dat Esther er niet uit heeft kunnen halen wat er in zit, pakt ze het sportief op: “Natuurlijk is het jammer dat ik niet ben geselecteerd voor de 2eDivisie races, maar vanuit sportief oogpunt is dat gewoon ontzettend logisch. De gestarte dames hebben hele mooie prestaties neergezet en daar ben ik oprecht blij om”. Iedereen is heel gedreven om het beste uit zichzelf te halen. Esther: “Dit is tevens een motivatie voor mezelf en iets waar ik aan denk tijdens het trainen.”

Ook Dorine is trots op de prestaties van haar team, dat vorig jaar promoveerde vanuit de 2eDivisie. “Het is pas het eerste jaar in de 1eDivisie en we eindigen mooi in de middenmoot. Ik hoop dat we deze positie kunnen behouden in de laatste wedstrijd van het jaar!”

Dorine weet al dat ze is opgesteld voor deze finalewedstrijd op 24 september in Amstelveen. Dorine: “We sluiten het seizoen af met een super sprint estafette,  dus dat is als team een leuke wedstrijd. Je geeft ‘het stokje’ echt aan elkaar door en kunt elkaar daardoor goed aanmoedigen en motiveren.” Het team heeft zich goed voorbereid op de wedstrijd. Dorine: “De wissels zijn door de korte afstanden heel belangrijk, dus we hadden voorafgaand aan de wedstrijd een wisselclinic” (foto boven).

Voor Esther is het nog een verrassing welke teamleden er 17 september starten tijdens de finale in Vroomshoop.  Esther: “Maar één ding is zeker; het Vrouwentriathlon/Siosportteam gaat haar stempel erop drukken!”