Drie keer Vrouwentriathlon in één jaar

september 22, 2013 //

Dit jaar werd een derde locatie toegevoegd aan de agenda van de Vrouwentriathlon. Naast Utrecht en Beesd konden vrouwen meedoen aan een wedstrijd in Nijeveen. De organisatie verlootte leuke prijzen onder deelneemsters die meededen aan alle drie de wedstrijden van de Vrouwentriathlon.

Annemarie Smit won een weekend rijden in een cabrio, aangeboden door Nefkens. Roos van Krevelen kreeg de enige echte Vrouwentriathlon sweater en Hanneke Schaab mag een personal training sessie van Siosport benutten.

Beeld_driemaalscheepsrechtRoos: “Vorig jaar heb ik meegedaan aan mijn eerste (vrouwen)triathlon in Utrecht. Ik heb meegedaan aan de looptrainingen, core stability en de fietstrainingen van Siosport. Niet alleen is dat natuurlijk een goede voorbereiding geweest, maar ook meteen een leuke manier om mede-triatleten te leren kennen. Ik had al snel besloten om in Utrecht (1/8e) weer mee te doen en Beesd (1/8e) paste dit jaar ook in de agenda. Het enthousiasme van de dames uit de trainingsgroep en van Sione Jongstra heeft ervoor gezorgd dat ik ook in Nijeveen (1/16e) heb meegedaan.”

“Natuurlijk zijn triathlons onderling moeilijk te vergelijken door de verschillen in afstanden die je hebt, maar ik ben zelf erg tevreden over mijn prestaties dit jaar. Vorig jaar had ik nog een tijd van 1:28:33 in Utrecht, dit jaar 1:21:59. Dat is dus een flinke verbetering! En ja, als je eenmaal een triathlon hebt gedaan wil je meer, he… Ik ga nu weer lekker trainen voor het volgende seizoen. Als het past in de agenda zal ik me zeker weer voor alle drie de Vrouwentriathlons inschrijven!”

Resultaten Roos:
1/16 Nijeveen: 45:59
1/8 Utrecht: 1:21:59
1/8 Beesd: 1:21:57

Hanneke SchaabHanneke: “Ik ben sinds een jaar fan van triathlon. Ik ben begonnen, omdat ik alleen hardlopen niet leuk vind. De combinatie is een uitdaging. Vorig jaar had ik in Zwolle meegedaan met de 1/8e en dit jaar wilde ik vaker meedoen. De Vrouwentriathlon in Nijeveen is voor mij lekker dichtbij. Erg leuk. Ik heb gemerkt dat de sfeer nog gemoedelijker is dan bij een gemengde triathlon. Dat maakte me erg enthousiast voor de Vrouwentriathlon en heb ik besloten mij in te schrijven voor Utrecht en Beesd.”

“Om een prijs te winnen, alleen omdat ik drie keer heb meegedaan, is echt een cadeautje. Ik ben zeker van plan mijn bon in te wisselen. Ik denk dat ik een looptraining ga doen om te werken aan mijn looptechniek. Die is nog niet echt optimaal. Daar verlies ik de meeste tijd. Volgend jaar zal ik zeker weer van de partij zijn, als het aan mij ligt.”

Resultaten Hanneke:
1/8 Nijeveen 1:28:16
1/8 Utrecht 1:25:31
1/8 Beesd 1:25:55