Eerste inschrijfster Mieke debuteert bij Zwemloop Het Lint

januari 25, 2019 //

/ /

Het is eind januari en het vriest. Nederland is in de ban van schaatsen. Kan het wel of kan het niet, komt de Tocht der Tochten er? Daar draait het om. Zwemloop? Triathlon? Daar houdt niemand zich mee bezig. Of toch wel? Mieke van Beelen uit Lisse is zo iemand. Ze is zich druk aan het voorbereiden op haar eerste triathlon in juli en zodoende was ze bij toeval de eerste inschrijfster van Zwemloop Het Lint van de Vrouwentriathlon.

Mieke (58) is een hardloopster. Ze beoefent deze sport al heel lang. Liep wedstrijden maar sinds 2007 heeft ze zich op het langere werk gestort. Vele kilometers gingen al onder haar voeten door. Op dit moment is ze aan het trainen voor de marathon van Rotterdam.

Vorig jaar besloot ze een racefiets aan te schaffen. Haar man had er al een en het leek beide leuk om samen te kunnen fietsen. “En het bleek ook heel leuk te zijn, om dit samen te doen”, vertelt ze enthousiast. Haar zoon beoefent de triathlonsport en in Zweden volbracht hij vorig jaar zomer een hele triathlon. Mieke en haar man waren erbij. “Ik vond het heel erg leuk om te zien hoe het allemaal in zijn werk ging en dat heb ik ook uitgesproken. Mijn zoon vond dat ik het ook maar eens moest proberen maar mijn weerwoord was dat het zwemmen niets voor mij was omdat ik de borstcrawl gewoon niet beheers.”

Mieke’s kinderen hadden de oplossing: ze kreeg voor haar verjaardag eind zomer zwemlessen cadeau. In september begon ze. “En ik ben nog steeds bezig. Ik vind het erg leuk.” Toen daarna de beslissing viel om in juli mee te gaan doen aan de 1/8ste triathlon in Noordwijkerhout, zei haar zoon dat deelname aan een zwemloop een goede en leuke voorbereiding zou zijn. Mieke ging het internet op en kwam op die manier terecht op de site van Vrouwentriathlon. Ze schreef zich onmiddellijk in voor Zwemloop Het Lint. “Het is echt bij toeval dat ik de eerste inschrijfster ben”, lacht ze. “Ik hoor van iedereen dat je altijd snel moet inschrijven, omdat dit soort evenementen snel vol zit. Vandaar dat ik het maar meteen gedaan heb.”

Een grote verwachting van de zwemloop heeft ze niet. “Ik vind het eigenlijk doodeng”, bekent ze, “ik weet eigenlijk helemaal niet wat ik moet doen maar dat hoor ik daar wel. Ik zie het als een mooie ervaring en het is een goede voorbereiding voor de triathlon. En op welke plaats ik zal gaan eindigen, dat maakt me helemaal niks uit. We gaan het zien.”