Eerste inschrijfster Utrecht: Vrouwentriathlon wordt nieuwe uitdaging van 2018

februari 25, 2018 //

“Hoe is het mogelijk dat ik, als niet-fanatiekeling die nog nooit eerder aan een triathlon mee heeft gedaan, de allereerste inschrijfster ben van de Vrouwentriathlon in Utrecht.” Nicolette Seelaar (40, rechts op de foto) moet er hartelijk om lachen. “Het is gewoon puur toeval. Ik heb het zeker niet bewust gedaan.”

De Rotterdamse Nicolette Seelaar doet al jaren aan hardlopen. Niet fanatiek zoals ze zelf zegt maar wel met heel veel plezier. “De laatste tijd voornamelijk de wat langere afstanden, op het gemakje, om lekker mijn hoofd leeg te maken.” Haar eerste marathon liep ze vorig jaar in haar eigen stad Rotterdam. “Toen was het ook wel even gedaan met de lange afstanden”, vertelt ze. “Ik was eigenlijk wel toe aan een nieuwe uitdaging.”
Die vond ze door een collega. “Deze collega, Judith, had vorig jaar meegedaan met Vrouwentriathlon en zij was razend enthousiast. Ze vertelde me dat de Vrouwentriathlon heel laagdrempelig is. Je kunt op elk niveau meedoen en er heerst een heel gezellige sfeer. Zij heeft me aangestoken.”

Zwemmen en fietsen zijn een uitdaging maar de afwisseling in trainingen vind Nicolette ontzettend leuk. Toen de triatlete in de dop van haar collega hoorde dat de inschrijving geopend was, besloot ze dan ook maar gelijk in te schrijven, niet wetende dat de inschrijving ook nog maar héél net open was en ze daardoor meteen de allereerste inschrijfster was. “Het is echt toeval, ik heb het niet zo gepland”, lacht ze hartelijk.

Nicolette weet zeker dat ze van haar allereerste triathlon heel erg gaat genieten en verder hoopt ze dat het haar ook lukt om hem uit te lopen. Of ze triathlons blijft doen weet ze nog niet. “Ik ben in de eerste plaats hardloper. Dit jaar wil ik ook nog deelnemen aan de 31km challenge in Disneyland Parijs in september. En misschien toch weer een marathon lopen. We gaan het zien.”