Eerste test voor Siosport/Vrouwentriathlon 2eDivisieteam

januari 25, 2015 //

/

In de vorige nieuwsbrief maakten we al kennis met twee dames uit het Siosport/Vrouwentriathlonteam. Deze winter bereidt het 2eDivisieteam zich voor op komend seizoen. De dames hebben inmiddels een zwemtest en een 5 km loop  achter de rug. Lees waarom Adrienne Evers (29) en Linda Bogers (30) lid zijn van het team en hoe zij de testwedstrijden hebben ervaren.

Voor Adrienne, logistiek manager uit Amersfoort, was de 1/16e Vrouwentriathlon in Beesd haar eerste kennismaking met de triathlon. “Door een valpartij verliep deze niet zoals gepland. Toch raakte ik verknocht aan de sport.” Ze grijpt de kans om de sport in teamverband te beoefenen met beide handen aan. “Je kunt van elkaar leren, samen presteren en elkaar naar grotere hoogtes brengen”, aldus Adrienne.

Linda is finance manager in Genève, maar komt in maart terug naar Nederland. “In Genève doet bijna iedereen iets aan buitensport. Ieder dorp lijkt zijn eigen triathlonevenement en –vereniging te hebben.” Haar eerste triathlonervaring was dan ook in Zwitserland, als zwemster in een estafettetriathlon. Als Linda tijdens de 1/8e Vrouwentriathlon Utrecht als eerste uit het water komt, maar daarna snel wordt ingehaald, is ze vastberaden in 2015 weer mee te doen. “Maar dan mét fatsoenlijke training en voorbereiding.” Het 2eDivisieteam helpt haar om serieuzer te trainen. “Met 8 vrouwen in een team en slechts 4 plekken per wedstrijd krijg je extra motivatie om vroeg op te staan en voor werktijd een uurtje te zwemmen of lopen.”

De eerste test voor het team was eind december, tijdens een 500 meter zwemtest. Zwemster Linda finisht als 3e. Het zwemonderdeel ligt Adrienne naar eigen zeggen minder goed, toch klokt ze een keurige 5e tijd. Dan volgt een 5 kilometerloop in Woudenberg. Adrienne: “Een gezellige dag, met een vleugje competitie. Ik was wel zenuwachtig over hoe ik zou presteren ten opzichte van de anderen.” Adrienne finisht als 2e teamlid, Linda als 8e. Linda: “Dat was wel een teleurstelling. Ik denk dat ik iets te veel oliebollen heb gegeten en champagne heb gedronken tijdens de feestdagen.”

“Uiteindelijk zijn de verschillen niet groot”, relativeert Adrienne. Tussen de eerste en de laatste dame zit slechts 2 minuten. Linda blijft dan ook gemotiveerd: “Vol goede moed verder trainen en op naar de herkansing tijdens de Zwemloop het Lint op 4 april.”

Adriënne

 

 

 

 

Op de foto hiernaast zie je Adriënne;
bovenaan de pagina is Linda te zien.