Eerste Zwemloop Het Lint groot succes!

april 25, 2014 //

De eerste Zwemloop Het Lint van Siosport en de Stichting Vrouwentriathlon is een groot succes geworden. We begroetten op zaterdag 19 april meer dan 100 deelnemers én het was een stralende, zonnige dag. “We hopen in 2015 nog veel meer deelnemers te mogen begroeten”, aldus Sione Jongstra, die daarmee aangaf dat er zeker een vervolg komt. De zwemloop vond plaats in Fletiomare in De Meern (Utrecht) en op Het Lint, de fiets- en wandelstrook door het Máximapark.

De zwemloop werd georganiseerd door Siosport onder auspiciën van en in samenwerking met de Stichting Vrouwentriathlon. Jong, oud, klein, groot, iedereen was welkom op de zaterdag van het paasweekend. Als eersten startten de kinderen, gevolgd door een mannenserie en daarna twee vrouwenseries. De kinderen legden een afstand af van 200 meter zwemmen en 1,5 kilometer hardlopen. De mannen volbrachten een 1/8e zwemloop (500 meter zwemmen, 5 kilometer hardlopen), voor de vrouwen was er naast de 1/8e afstand nog een 1/16e: 250 meter zwemmen en 2,5 kilometer hardlopen.

Voor sommige deelneemsters was deze zwemloop een eerste voorbereiding op de Vrouwentriathlons die nog gaan komen dit jaar. Anderen maakten er een compleet gezinsuitje van. Zoals Hanneke en Marnix Schaab, die samen met hun drie kinderen Stefan, Jochem en Daniëlle meededen aan de zwemloop Het Lint. “We hebben onszelf maar omgedoopt tot de Schaabskudde”, aldus Marnix. Hanneke heeft al aan de Vrouwentriathlons meegedaan, voor Marnix was dit evenement met verschillende onderdelen nieuw. “Ik heb de afgelopen weken zelfs speciaal getraind op de borstcrawl.” De kinderen hebben al eens vaker aan kinderloopjes meegedaan. De familie Schaab is van plan om met het hele gezin mee te gaan doen aan een speciale familietriathlon.

Het gezin Bok is ook al zo sportief. Karen en Reitze kwamen samen met hun kinderen Twan en Meike naar de eerste editie van de zwemloop in Utrecht. Vader en moeder Bok zijn lid van Triathlonvereniging DTC in Heerhugowaard. Ook de twee kinderen zijn sportief. “Vorig jaar stonden we op dezelfde camping als Sione Jongstra en toen hadden we al veel contact met elkaar. Toen bekend werd dat er een zwemloop kwam waar we als het hele gezin aan mee konden doen, hebben we ons meteen opgegeven”, vertelt Reitze. Zowel Karen als Reitze zijn erg te spreken over de organisatie. “Het is een leuk evenement, goed georganiseerd!”

Twan en Meike vonden het ook erg leuk om mee te doen, alhoewel Meike de finish uiteindelijk niet haalde. “Ik heb te snel gelopen, ik kreeg kramp in mijn zij. En de wissel ging ook niet zo goed, ik kreeg de badmuts niet af. Er zat geen poeder in zoals we gewend zijn!” Twan had hetzelfde probleem, ook hij worstelde in de wisselzone met zijn badmuts. “En ik was al bijna buiten toen ik erachter kwam dat ik mijn band met het startnummer was vergeten. Dus toen moest ik weer helemaal terug!” Twan kijkt tevreden terug op de zwemloop: “Ik wist al snel dat ik niet zou winnen. Tijdens het hardlopen heb ik daarom lekker om me heen gekeken en genoten van de omgeving. Als je weet dat je kunt winnen, dan geniet je eigenlijk veel minder.”

Broer en zus zijn apetrots op hun sportieve ouders. Twan: “Papa is een paralympische triatleet, dus die is heel erg goed. En mama wordt steeds beter.” Meike vult aan: “En mama heeft een bedrijf in de sport, dus dat is ook heel erg goed.” Twan beaamt dat: “Voor de wedstrijd heeft mama mij nog een massage gegeven, dus dat was erg fijn.” Toch kleven er volgens Twan en Meike een paar kleine nadelen aan het feit dat ze zo’n sportief gezin zijn: “Soms word je er wel eens moe van. Dan moet papa weer een weekend ergens sporten, dan is mama weer een weekend weg. Of dan zijn ze samen weg, moeten wij naar opa en oma. En we eten bijna elke avond pasta, dat vinden we ook niet altijd leuk.”

Siosport en Stichting Vrouwentriathlon werkten bij de voorbereiding van de zwemloop goed samen met zwemvereniging De Watervlo. En dankzij De Watervlo waren er tijdens de zwemloop toezichthouders aanwezig in het zwembad. Alle kinderen ontvingen na afloop een medaille. De deelnemende senioren die op het erepodium stonden, werden verwend met paaslekkernijen. Deze waren als prijzen beschikbaar gesteld door Bakkerij Akkermans uit Vleuten.

Alle uitslagen van de Zwemloop Het Lint van 19 april 2014 vind je hier. Deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers: bedankt en tot volgend jaar bij de tweede Zwemloop Het Lint!