Eerste Zwemloop-inschrijvers hebben er zin in

januari 26, 2017 //

Een paar uur voordat het nieuwe jaar begon, opende de inschrijving voor Zwemloop Het Lint. De allereerste inschrijver was… een man! We praten met hem en met het eerste duo dat zich inschreef.

“Wat leuk dat ik de eerste inschrijver was!” reageert Joop Hessels (47) uit Woerden (foto boven, met zijn kinderen). Joop besloot na de zomer het roer om te gooien en weer meer te gaan sporten, na een aantal jaren kwakkelen met een rugblessure. Hij vertelt: “Ik wil de nodige kilo’s afvallen maar wel een doel hebben. Dat doel is de sprinttriathlon in Woerden, mijn eigen woonplaats dus, begin juni. Ik ben eerst begonnen rustig hard te lopen. Ik heb inmiddels de 5 en 10 kilometer gelopen. Daarnaast ben ik begonnen met fietsen en zwemmen.”
Joop pakt het serieus aan en nam een coach in de arm, Hylke Sietzema van Tri2one: “Ik werk met hem samen om blessures te voorkomen. Hij maakt een trainingsschema voor me en zorgt er zo voor dat ik genoeg train, maar ook niet te veel. In het trainingsschema past een zwemloop eigenlijk perfect en kan ik ook die koppeling eens oefenen.“
En hoe staat hij straks aan de start? Joop: “Ik moet zeggen dat zwemmen zeker niet mijn sterkste onderdeel is. Verder dan een baantje borstcrawl deed ik eerder eigenlijk nooit. Ik ga dus voor de olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Uitzwemmen en –lopen dus. Het is het eerste zwemevenement die ik doe sinds de Zwemvierdaagse 40 jaar geleden! Ik zwem nu twee keer in de week. Het is een heerlijke start van de dag is, al moet ik aan de techniek nog werken. Ik begin in februari dan ook met een borstcrawlcursus. Kijken of dat op tijd is voor de zwemloop!”

Inge en HuubHet eerste duo dat zich inschreef waren Inge Phernambucq (25) en Huub Zwart (27) uit Utrecht. Inge vertelt: “We waren al vaak samen op de racefiets te vinden. Via triatlonvereniging Hellas in Utrecht hoorde ik over de laagdrempelige wedstrijden van Vrouwentriatlon en dat was voor mij het startsein om het zwemmen aan te durven en ook om Huub over de streep te trekken. Als duo kun je elkaar goed ondersteunen.”
Inge en Huub doen inmiddels al twee jaar mee met de Zwemloop. Inge deed ook al eens de Vrouwentriathlon in Utrecht, maar die prestatie is voor verbetering vatbaar. Ze reed namelijk lek – terwijl ze nog nooit eerder met de racefiets een lekke band had gehad! Omdat ze geen reservespullen bij zich had was de wedstrijd toen voorbij.
Het team is weer klaar voor de Zwemloop, en Inge is straks bij de Vrouwentriathlon in Utrecht ook weer present. Voor een herkansing!