Eva Cornelisse prolongeert titel tijdens lustrumeditie Zwemloop Het Lint

april 30, 2018 //

Eva Cornelisse uit Rhoon heeft de lustrumeditie van Zwemloop Het Lint in Utrecht op haar naam geschreven en daarmee haar titel van vorig jaar geprolongeerd. Op paaszaterdag 31 maart was zij op de 1/8e afstand (500 m zwemmen, 5km hardlopen) met een tijd van 26.41 sneller dan Meike Regeling (2e) en Kim Groeneveld (3e). Op de korte afstand won Marlies Wilkens. Bij de heren was Mitch Kolkman uit Haarlem het snelst, vóór Daaf Plomp en Rens van Beek.

Cornelisse was na afloop van de race erg tevreden. De triatlete van triathlonvereniging Kijani uit Beesd kwam al snel in een lekker ritme: “De eerste twee banen was het een beetje ‘vechten’ om een plekje, daarna ging het lekker.” Cornelisse kwam als eerste uit het water en wist daarna bij het lopen een gat te slaan met de concurrentie.

Mitch Kolkman van RTC Alkmaar was de snelste bij de heren. Bij het zwemmen had Kolkman nog wat moeite om in een lekker ritme te komen. “Andere deelnemers zwommen soms in de weg. Maar ik kwam toch als eerste het water uit.” Bij het lopen wist ook hij een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de deelnemers achter hem. “Het ging erg lekker, ik heb zelfs een pr gelopen op de vijf kilometer!” De jonge Kolkman was samen met een aantal clubgenoten naar de Zwemloop in Utrecht gekomen, het team houdt tijdens het paasweekeinde een trainingsstage in Zeist. Sinds 2015 kunnen talentvolle triatleten in Noord-Holland in het RTC Alkmaar terecht. De Nederlandse Triathlonbond (NTB) is in samenwerking met de provincie Noord-Holland, Gemeente Alkmaar, Topsport Alkmaar en zwemvereniging DAW een regionaal trainingscentrum begonnen.

Sione Jongstra van Siosport blikt terug op een goed verlopen jubileumeditie van Zwemloop Het Lint. “Helaas heeft de griepgolf ons niet gespaard: in de dagen vóór de Zwemloop en ook op de dag zelf kregen we nog een aantal afmeldingen binnen, van zowel deelnemers als vrijwilligers. Gelukkig hebben we toch overal voldoende mensen kunnen inzetten en zijn alle wedstrijden goed verlopen.”

Tijdens de wedstrijd deden twee teams mee van Siosport-Vrouwentriathlon. De dames komen uit in de triathlon teamcompetitie in de 1eDivisie en 2eDivisie. Zwemloop Het Lint was voor hen een mooie voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat op 27 mei start voor de 1eDivisie en op 13 mei voor de 2eDivisie.

Voorafgaand aan de volwassenen konden kinderen ook meedoen aan de Zwemloop. Zij legden 200 meter af in het zwembad gevolgd door 1,5 kilometer hardlopen. Bij de jongens won Julian Broodman, snelste meisje was Jasmijn van Wendel. Het snelste duo bestond uit moeder en zoon Marion en Sander Hoogeveen.

Prijzen van Bakkerij Akkermans en verzorging van BYE! Nutrition

De deelnemers werden na afloop van de wedstrijd voorzien van sportdrank van BYE! Nutrition. Dit Nederlandse sportvoedingsbedrijf is onder meer voedingspartner van Roompot Orange Cycling. De snelste drie vrouwen op de lange afstand en de snelste drie mannen kregen prijzen van Bakkerij Akkermans uit Vleuten. Ook de snelste dame op de korte afstand en het snelste duo vielen in de prijzen. Voor alle kinderen was er een medaille en de snelste jongen en het snelste meisje kregen paaslekkernijen van Bakkerij Akkermans.

Toezichthouders van ZPC Watervlo

ZPC Watervlo ondersteunde ook dit jaar weer de Zwemloop Het Lint met toezichthouders.