Even voorstellen: Anne Floor, nieuwe vrijwilligerscoördinator Utrecht

februari 25, 2016 //

Het vrijwilligersteam van de Vrouwentriathlon is voor het nieuwe seizoen met drie nieuwe vrouwen versterkt. We stellen deze maand de eerste voor: Anne Floor Lagerweij. Zij is één van de twee nieuwe coördinatoren voor de Vrouwentriathlon in Utrecht. Ze vertelt graag over haar enthousiasme voor de triathlonsport in het algemeen en de Vrouwentriathlon in het bijzonder.

Anne Floor (26) maakte in 2013 tijdens de Vrouwentriathlon in Utrecht voor het eerst kennis met de triathlonsport en ze was meteen enthousiast: “Eigenlijk kun je wel zeggen dat ik sindsdien het triathlonvirus te pakken heb. In de jaren daarna ben ik overgestapt van de 1/16 naar de 1/8 en ieder seizoen probeer ik aan meer wedstrijden mee te doen. De combinatie van de verschillende sporten is wat ik zo leuk vind; ik houd erg van afwisseling. Zo heb ik bovendien altijd een doel: er valt nog veel te verbeteren.”

Anne Floor heeft een boel sportieve plannen: “Eens per jaar probeer ik aan een triathlonevenement in het buitenland mee te doen. Vorig jaar heb ik meegedaan aan de ITU Vitality triathlon in Londen, dit jaar ga ik met Sione mee op trainingsstage in Lanzarote. Mijn grootste sportieve uitdaging voor 2016 wordt de halve marathon tijdens de Berenloop op Terschelling in november. Plannen voor het jaar erna heb ik ook al: ik wil dan graag mijn eerste OD triathlon in Hamburg doen. Maar wel voorzichtig. Ik heb zo’n 10 jaar geleden een knieblessure opgelopen tijdens een voetbaltraining en nog steeds moet ik daarom opbouwen. Gelukkig gaat het de laatste jaren steeds beter. Daardoor ben ik nog enthousiaster geworden over de triathlonsport!”

Afgelopen jaar was Anne Floor bij de Vrouwentriathlon in Beesd als vrijwilliger – ze kon vanwege een blessure niet meedoen. Ze vertelt: “Ik heb toen veel vrouwen gesproken die een beetje zenuwachtig waren omdat ze voor het eerst meededen en daardoor allerlei vragen hadden. Precies datzelfde gevoel had ik drie jaar geleden ook, ik vond het daarom heel leuk om te kunnen helpen, met dat beetje ervaring dat ik nu heb. Het enthousiasme van al die vrouwen die ik na de wedstrijd zag heeft mij doen besluiten dat ik nog meer met de sport wil doen. Dus toen ik zag dat er vrijwilligers nodig waren voor het organisatieteam heb ik geen moment getwijfeld. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met Hellen de vrijwilligerscoördinatie van de Vrouwentriathlon in Utrecht op me te nemen en er net zoals voorgaande jaren een succes van te maken!”