Even voorstellen: coördinator Hellen en haar thuiswedstrijd

mei 26, 2016 //

Hellen Feekes (38) is sinds dit seizoen één van de coördinatoren van de Vrouwentriathlon in Utrecht. Dat is een thuiswedstrijd voor haar, want ze woont bijna langs het fietsparcours, Het Lint in Leidsche Rijn. Ondertussen hoopt ze zelf ook eens een keer mee te kunnen doen.

Hoe zit dat, wel coördineren maar nooit meegedaan? Hellen: “Ik heb een doel nodig om te gaan sporten. Zo’n doel werd deelname aan de Vrouwentriathlon in Utrecht vorig jaar – zo dicht bij mijn huis! Toen dacht ik ook: daar heb ik hulp bij nodig. Googlend kwam ik op de site van Siosport terecht, en zo ben ik bij Sione Jongstra gaan trainen: ze maakte een schema voor me en ik deed mee aan de fietstrainingen. Maar toen raakte ik geblesseerd aan mijn knieën. Ik heb dus nog niet mee kunnen doen. Maar ik ben wel gaan helpen, eerst bij Zwemloop Het Lint en later bij de Vrouwentriathlon in Utrecht. Toen ik hoorde dat er een coördinator voor die wedstrijd gezocht werd, leek me dat leuk om op deze manier betrokken te zijn bij de organisatie. Ik ga dat nu samen met Anne Floor doen.“

En hoe zit het dan met haar eigen triathlonplannen? Hellen: “Ik doe oefeningen voor mijn stabiliteit, want daaraan ligt het probleem met mijn knieën. Ik kan wel zwemmen en fietsen en als ik de deelnemers aan de Zwemloop zie, dan gaat het wel weer kriebelen, hoor, ik hoop echt zelf ook een keer mee te kunnen doen! Sporten is heerlijk. Ik heb gekickbokst op wedstrijdniveau en doe nu veel aan fitness . Mijn kinderen, dochter van 12 en een zoon van bijna 11, zijn ook heel sportief. Die ondersteun ik graag!”

Wat zijn haar plannen voor het coördineren van de wedstrijd in Utrecht? “Ik vind het leuk om evenementen te organiseren, te zorgen dat alles goed verloopt. Ik werk nu in de HR vooral in recruitment, maar ik heb vroeger veel evenementen georganiseerd voor mijn werk. Een belangrijke klus voor de coördinatoren is het werven van vrijwilligers. Er is al een lijstje, maar het gaat vooral neerkomen op een goede eindsprint in de weken voor de wedstrijd op 3 juli. We gaan daarvoor de lokale media opzoeken, en dat gaat vast wel lukken want die zijn hier in Leidsche Rijn heel actief. We hebben bijvoorbeeld een Facebookpagina van Leidsche Rijn. Ik heb zelf de Vrouwentriathlon ook op die manier ontdekt. Dus dat gaat echt wel goed komen!”
Ook meehelpen in Utrecht? Meld je aan!