Even voorstellen: coördinatoren Jeanine en Dorine

april 26, 2015 //

Dorine Versluis (links op de foto) en Jeanine Brands zijn de twee vrijwilligers-coördinatoren van de Vrouwentriathlon-wedstrijden: Dorine in Beesd, Jeanine in Utrecht. Jeanine is dat al jaren. Ze vertelt: “Als deelnemer besef je amper wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een triathlon. Voor de wedstrijd in Utrecht hebben we bijvoorbeeld maar liefst 45 vrijwilligers nodig. Die moeten allemaal worden opgevangen en op de goede plek neergezet, met de juiste instructies. Op sommige plekken moet iemand staan op last van de gemeente, en die verkeersregelaars moeten dan ook een officieel examen doen. Nou, dat regel ik dus allemaal! En wat denk je van opruimen naderhand? De deelnemers gaan weg, maar dan wacht er voor ons nog een hele klus!”

“Maar,” zo gaat ze verder, “ik doe het graag. Je krijgt er veel dankbaarheid voor terug. Deelnemers die ‘bedankt’ en ‘’t was gezellig!’ roepen bijvoorbeeld. De samenwerking in een enthousiast team vind ik ook erg leuk, en bovendien blijft het uitdagend. Er veranderen dingen, er komen andere mensen bij het team met nieuwe ideeën en dat houdt me scherp.”

Waar Jeanine inmiddels dus een doorgewinterde coördinator is, moet Dorine’s eerste wedstrijd nog komen: de Vrouwentriathlon in Beesd  op 16 augustus. Dorine: “Ik ben actief geworden bij de Vrouwentriathlon omdat ik zelf voorlopig niet mee kan doen: ik ben een tijdje terug geopereerd aan een hernia en nog aan het revalideren. Door coördinator te zijn, blijf ik toch bij de Vrouwentriathlon en de sport betrokken. Maar uiteraard doe ik liever zelf mee. Misschien kan ik het wel combineren: coördinator blijven, én af en toe meedoen.”

Dorine zal door Jeanine ingewerkt worden – want het organiseren van een Vrouwentriathlon is teamwerk. Dorine: “Het blijft leuk om elkaar te zien, zoals bij de Zwemloop, en laatst zijn we bij een Ladies Night in Vorden geweest om de Vrouwentriathlon te promoten. Ik ben wel coördinator Beesd, maar vrijwilliger zijn bij de Vrouwentriathlon is meer dan dat. En dat is hartstikke leuk!”

We zijn trouwens voor beide Vrouwentriathlons nog op zoek naar vrijwilligers. Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden om mee te helpen? Stuur dan een email naar: vrijwilligersutrecht@vrouwentriathlon.nl of vrijwilligersbeesd@vrouwentriathlon.nl