Even voorstellen: de leden van het Siosport/ Vrouwentriathlon 2eDivisieteam

december 19, 2014 //

/ /

Acht sportieve vrouwen komen in 2015 uit voor het Siosport/ Vrouwentriathlonteam in de nieuwe 2e Divisie Triathloncompetitie. In de komende nieuwsbrieven stellen we alle dames aan jullie voor. Aan Yvette van Wegen (45) uit Almere en Ellen de Goeij (26) uit Utrecht de eer om het spits af te bijten!

Dat Yvette en Ellen van sport houden zal geen verrassing zijn. Ellen: “Sporten is altijd een rode draad geweest in mijn leven, van jongs af aan heb ik fanatiek gezwommen.” Yvette: “Ik heb in mijn jeugd fanatiek geschaatst, met hardloop- en fietstrainingen in de zomer.” Schaatsen doet ze al lang niet meer, maar wel hardloopwedstrijden (van 5km tot de marathon) en toertochten op de racefiets of mountainbike.

Beide dames zijn pas relatief kort actief in de triathlonsport. Vorig jaar startten zij allebei voor het eerst in een triathlonwedstrijd. Yvette: “De Vrouwentriathlon in Beesd afgelopen zomer was mijn allereerste triathlon. Ik vond het enorm leuk en heb echt genoten.” Yvette kreeg de smaak te pakken, want in 2014 startte ze bij nog een aantal triathlons, waaronder de halve triathlon tijdens de Challenge Almere.

Ook Ellen heeft een indrukwekkend debuutjaar achter de rug. “Ik heb pas aan vijf wedstrijden meegedaan, variërend van sprint tot olympische afstand”. Het bijzondere daaraan is dat ze in een aantal van deze triathlons startte als teamlid in de Eredivisie! “Het starten in teamverband was voor mij een enorm goede, leuke en leerzame ervaring”. Ze wil dit enthousiasme voor de sport graag in de 2e Divisie voortzetten. “Ik denk dat het 2eDivisieniveau beter bij mij als beginnend triatleet past”, aldus Ellen.

Voor Yvette is het teamelement nieuw. Yvette: “Triathlon is een vrij individuele sport en het lijkt mij heel leuk om dit ook in teamverband te doen. De competitie aangaan als team, elkaar aanmoedigen, van elkaar leren en samen trainen. Ik ben heel enthousiast en heb er heel veel zin in!”

Ook Ellen is klaar voor komend seizoen: “Ik verwacht met dit nieuwe team veel sportiviteit, gezelligheid en een mooi, leerzaam jaar in de 2eDivisie.”

Ellen

 

 

 

Op de foto boven juichtt Yvette; Ellen zwemt hiernaast.