Even voorstellen… de persdames

maart 27, 2014 //

De Vrouwentriathlon beschikt dit jaar over drie persdames met een passie voor sporten en schrijven. Wie zitten er achter de teksten van de website, nieuwsbrief en krantenberichten? Maak kennis met Nienke Vijver, Lianne van Rijn en Laura Kieftenbeld.

Nienke Vijver startte in 2009 met recreatief wielrennen. Dat jaar stond meteen een fikse uitdaging op het programma: de beklimming van de Alpe d’Huez. Inmiddels heeft Nienke al heel wat fietskilometers afgelegd en zijn er diverse heuvels en cols bedwongen. Eind 2013 begon zij met hardlopen en sinds 2014 ligt zij ook elke week in het zwembad. Doel van 2014: een kwart triathlon finishen. En uiteraard gaat zij in 2014 aan één van de Vrouwentriathlons meedoen. Nienke blogt over haar ervaringen en belevenissen op www.iklijkwelgek.nl en eens per maand verschijnt er een speciale blog op de website van Vrouwentriathlon.

‘Sportbilly’ is het woord dat Lianne van Rijn zou gebruiken als ze zichzelf in één woord zou moeten omschrijven. Ze is gek op lichaamsbeweging. Deze sportieveling doet aan triathlon op recreatief niveau sinds 2009. Sporten en schrijven zijn haar twee grootste passies. Nieuwsgierig als ze is, zoekt ze graag haar grenzen op. Ze doet dan ook regelmatig mee aan 1/8 triathlonwedstrijden. In 2010 doet Lianne voor het eerst mee aan de Vrouwentriathlon in Utrecht. Haar triathlonavontuur is één grote ontdekkingstocht. Voor de Vrouwentriathlon onderhoudt Lianne de website en assisteert ze maandelijks bij het maken en versturen van de nieuwsbrief.

Volgens Laura Kieftenbeld is sporten het lekkerst in de buitenlucht: In het zonnetje op de racefiets, maar ook rennend door de plassen in de bossen rond Utrecht. In 2012 deed Laura voor het eerst mee aan de Vrouwentriathlon van Leidsche Rijn. Fietsen en lopen deed ze al, dat zwemmen zou ze er wel even bijdoen. Dat bleek nog niet mee te vallen, vandaar dat Laura tegenwoordig elke week in het (binnen)zwembad ligt om ook de borstcrawl goed onder de knie te krijgen. Voor de Vrouwentriathlon schrijft Laura persberichten en verslagen voor de nieuwsbrief.