Even voorstellen… de vrijwilligerscoördinatoren

april 24, 2014 //

Het team van de Vrouwentriathlon bestaat uit een groep enthousiaste en sportieve dames die zich met hart en ziel inzetten om ook in 2014 van de wedstrijden een groot succes te maken. Daniëlle Schouw en Jeanine Brands zijn ‘coördinator vrijwilligers’ voor de wedstrijd in Beesd en Utrecht. Zij hebben ook dit jaar de uitdaging voldoende vrijwilligers op de been te krijgen om de wedstrijden in goede banen te leiden.

Jeanine raakt in 2011 bekend met de Vrouwentriathlon. Haar plan om mee te doen aan de 1/8 afstand in Utrecht wordt verstoord door een vervelende knieblessure. In plaats daarvan meldt ze zich aan als vrijwilliger. In 2012 neemt ze de taak van ‘coördinator vrijwilligers Utrecht’ op zich.

Daniëlle deed enkele jaren geleden actief aan triathlon. Helaas kan ze door een auto-ongeluk niet meer zwemmen en staat ook wielrennen op een laag pitje. “Ik vind het daarom extra leuk mij als vrijwilligerscoördinator in te zetten voor Vrouwentriathlon Nederland. Op die manier blijf ik toch verbonden met deze fantastische sport!” aldus Daniëlle.

De afgelopen jaren heeft Daniëlle de Vrouwentriathlon leren kennen als vrijwilliger. “Het is een ontzettend leuk evenement met leuke vrijwilligers en deelneemsters!” aldus de coördinator. “Toen mij werd gevraagd de functie van coördinator op mij te nemen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik vind het een hele eer en tegelijkertijd een hele uitdaging. Ik hoop veel mensen te enthousiasmeren om zich aan te sluiten als vrijwilliger bij de Vrouwentriathlon.”

In de aanloop van het evenement is Jeanine ongeveer een uurtje per week bezig met haar voorbereidingen, maar naarmate de wedstrijddag dichterbij komt, loopt dit aantal al snel op naar vijf uur per week. Ook Jeanine vindt het erg leuk deel uit te maken van het organisatieteam van de Vrouwentriathlon. “Het enthousiasme waarmee de organisatie alles weet te regelen en de leuke reacties van de vrouwen die meedoen”, meent ze. “Daar doe je het voor. Daarnaast hangt er een ongedwongen en prettige sfeer. Er doen dames mee in alle categorieën en leeftijden. Het wordt dit jaar vast weer een leuke wedstrijd.”

“Ik heb rond de 45 vrijwilligers nodig om alle punten goed bezet te houden”, legt Jeanine uit. “Dat is inclusief verkeersregelaars. De praktijk leert dat ik vaak tot vlak voor de wedstrijd moet blijven lobbyen om voldoende mensen op de been te krijgen. Er vallen helaas altijd weer mensen af, maar het geeft ontzettend veel voldoening als we aan het einde van de dag kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.”

Iedereen die ouder is dan 16 jaar en zich een paar uurtjes wil inzetten om van Vrouwentriathlon een geslaagd evenement te maken kan zich aanmelden via de website. “Voor een lunchpakket wordt gezorgd en je krijgt een leuk aandenken”, aldus Jeanine die gelijk van de gelegenheid gebruik maakt om de functie van vrijwilliger te promoten.