Even voorstellen: Jeanine Brands

februari 26, 2013 //

Jeanine Brands raakt in 2011 bekend met de Vrouwentriathlon. Haar plan om mee te doen aan de 1/8 afstand in Utrecht wordt verstoord door een vervelende knieblessure. In plaats daarvan meldt ze zich aan als vrijwilliger. In 2012 neemt ze de taak van ‘coördinator vrijwilligers Utrecht’ op zich. Ook dit jaar zorgt Jeanine dat er voor de wedstrijd weer voldoende vrijwilligers op de been zullen zijn.

Jeanine Brands

Iedereen die ouder is dan 16 jaar en zich een paar uurtjes wil inzetten om van Vrouwentriathlon een geslaagd evenement te maken kan zich aanmelden via de website. “Voor een lunchpakket wordt gezorgd en je krijgt een leuk aandenken”, aldus Jeanine die gelijk van de gelegenheid gebruik maakt om de functie van vrijwilliger te promoten.

“Ik heb rond de 45 vrijwilligers nodig om alle punten goed bezet te houden”, legt Jeanine uit. “Dat is inclusief verkeersregelaars. De praktijk leert dat ik vaak tot vlak voor de wedstrijd moet blijven lobbyen om voldoende mensen op de been te krijgen. Er vallen helaas altijd weer mensen af, maar het geeft ontzettend veel voldoening als we aan het einde van de dag kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.”

In de aanloop van het evenement is Jeanine ongeveer een uurtje per week bezig met haar voorbereidingen, maar naarmate de wedstrijddag dichterbij komt, loopt dit aantal al snel op naar vijf uur per week. Jeanine vindt het erg leuk om deel uit te maken van het organisatieteam van de Vrouwentriathlon. “Het enthousiasme waarmee de organisatie alles weet te regelen en de leuke reacties van de vrouwen die meedoen”, meent ze. “Daar doe je het voor. Daarnaast hangt er een ongedwongen en prettige sfeer. Er doen dames mee in alle categorieën en leeftijden. Het wordt dit jaar vast weer een leuke wedstrijd.”