Even voorstellen: Kitty van Bloois

januari 27, 2013 //

Kitty van Bloois uit Schiedam is al sinds het allereerste begin betrokken bij de Vrouwentriathlon. In 2009 wordt ze gevraagd mee te helpen met het organiseren van de wedstrijd in Beesd. Inmiddels gaat de Vrouwentriathlon Beesd haar vijfde jaargang in. “Ik denk dat we gerust kunnen stellen dat de Vrouwentriathlon een succes is in Nederland”, aldus Kitty.

Kitty van Bloois“We organiseren dit jaar zelfs een derde wedstrijd in Nijeveen. Jarenlang is op deze locatie de triathlon Nijeveen georganiseerd. We werken daarom nauw samen met de voormalige organisatoren. Alle vrouwen vanaf 16 jaar zijn welkom. Wij hopen veel vrouwen aan te trekken die het nog niet hebben aangedurfd mee te doen aan een triathlonwedstrijd, maar ook ervaren triatletes zijn van harte welkom. Triathlon is tenslotte een aantrekkelijke en veelzijdige sport die voor iedereen toegankelijk is.”

Kitty besteedt wekelijks zo’n vijf tot tien uur per week aan de organisatie van de Vrouwentriathlon. De laatste twee weken voor een wedstrijd loopt dit op naar 15 uur per week. Over de vraag waarvan ze de meeste energie krijgt hoeft zij niet lang na te denken. “Het enthousiasme in het team”, zegt ze. “Ook onze vindingrijkheid om steeds weer nieuwe dingen te verzinnen en natuurlijk al die enthousiaste vrouwen voor wie wij het allemaal doen.”

“De wedstrijden zijn erg leuk om mee te maken”, vervolgt ze haar verhaal. “Vanaf het moment dat de eerste deelneemster zich meldt, hangt er direct een bijzondere sfeer. Ik vind het super als ik op de ochtend van één van de evenementen met mijn autootje het fietsparcours op rijd om de route- en waarschuwingsbordjes neer te zetten.”

Ondanks dat het een berg werk is om ieder evenement goed voor te bereiden, geniet Kitty nog steeds met volle teugen van haar werkzaamheden. “In Nijeveen hebben we de krachten gebundeld met twee lokale contactpersonen”, vertelt ze. “Zij regelen alle zaken ter plekke. De Stichting Vrouwentriathlon zorgt voor overkoepelende zaken, zoals posters, de website, de nieuwsbrief, de vergunningaanvraag en coördinatie van de inschrijvingen en sponsoren. Daarnaast zijn we afhankelijk van een grote groep vrijwilligers. Zonder hen kan de Vrouwentriathlon niet bestaan. Dus als er mensen zijn die willen mee helpen op de wedstrijddag(en), laat het weten!”