Even voorstellen: Laura en Louise van de PR

maart 22, 2015 //

Laura Kieftenbeld (links op de foto) en Louise Cornelis vormen samen de ene helft van het PR-team van de Vrouwentriathlon (de andere helft, Nienke en Saskia, stellen we later voor). Qua sporten lijken ze wel een beetje op elkaar: allebei zijn het echte buitenmensen met een passie voor fietsen en lopen en allebei zijn ze bezig met het onder de knie krijgen van het borstcrawlen. Want daarvoor is een triathlon leuk genoeg, vinden ze allebei, en de Vrouwentriathlon al helemaal.

Als vrijwilligers voor de Vrouwentriathlon doen ze tekstenwerk. Laura schrijft persberichten en nieuwsbriefverslagen; Louise schrijft ook en is webredacteur. Ze vinden het daarbij belangrijk dat de nieuwsbrief en de website informatief zijn én vrouwen over de streep trekken om mee te doen. Laura: “Ik dacht eerst ook dat triathlons alleen voor breedgeschouderde en afgetrainde triatleten was. Dat zag ik niet zitten. Maar toen ik op Vrouwentriathlon.nl zag dat het juist laagdrempelige evenementen waren voor alle vrouwen, dacht ik: ik probeer het. Wat ook wel hielp, waren de tips op de website, daar heb je als beginnende deelneemster echt wat aan. Ik kan nu elke sportieve vrouw aanraden om mee te doen – en dat moet al onze communicatie uitstralen!”

Voor Louise zit de lol van vrijwilliger zijn voor de Vrouwentriathlon hem erin dat het samen met andere vrouwen is: “Met schrijven en een website bezig zijn, dat doe je in je uppie op je kamertje. Ik heb bij ander vrijwilligerswerk wel gehad dat het daarbij bleef. Maar we hebben nu met alle vrijwilligers veel contact met elkaar, per e-mail en Skype enzo, en in januari zagen we elkaar bij de voedings- en materiaalclinic, toen ook de foto’s gemaakt zijn. Alleen voelt dit dus juist helemaal niet, integendeel: als vrijwilligers zijn we een team!”