Even voorstellen: Laura Kieftenbeld

maart 25, 2013 //

Laura Kieftenbeld is sinds kort als tekstschrijfster betrokken bij de Vrouwentriathlon. Ze verzorgt komende maanden de inhoud van de website en de nieuwsbrief. Op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging kwam Laura in 2012 uit bij de Vrouwentriathlon. In dat jaar deed de Utrechtse voor het eerst mee aan de 1/8e Vrouwentriathlon. “Ik dacht altijd dat triathlon hartstikke zwaar was, maar dat valt reuze mee.”

Even voorstellen: Laura Kieftenbeld“Ik houd van lekker buiten sporten en dan met name fietsen en hardlopen. Ik deed regelmatig mee aan een hardloopevenement, zoals de Marikenloop. In die trainingsperiodes schoot het fietsen er bij in. Ik vroeg me af of dat niet anders kon.” Een combinatie van sporten, zoals triathlon, leek Laura een brug te ver. “Meedoen tussen breedgeschouderde en afgetrainde triatleten? Dat zag ik niet zitten.”

Op Vrouwentriathlon.nl vindt Laura wat ze zoekt: Tips en tricks voor beginnende triathlon deelneemsters en een laagdrempelig evenement voor vrouwen. “Vorig jaar volbracht ik mijn eerste Vrouwentriathlon in Leidsche Rijn en ik kan het elke sportieve vrouw aanraden!”

Dit jaar heeft Laura een nieuwe uitdaging. “Het onderdeel zwemmen viel me vorig jaar tegen. Zeker in open water met veel wind is zwemmen pittig. Afgelopen winter heb ik borstcrawlles genomen, dus dit jaar ben ik beter op het zwemmen voorbereid.”

Komende maanden is Laura tekstschrijfster voor de website en nieuwsbrief. “Het is een drukke periode, waarin drie wedstrijden van de Vrouwentriahtlon gepland staan. Ik hoop dat er veel vrouwen naar de website komen en enthousiast worden over de Vrouwentriathlon.” Met de vele adviezen, verhalen van deelneemsters en de mogelijkheid om clinics te volgen, heb je op Vrouwentriathlon.nl alle ingrediënten om goed voorbereid aan de start te staan. “Ik weet zeker dat daardoor vrouwen, net als ik vorig jaar, de stap wagen en zich inschrijven voor één van de evenementen. En dat ze achteraf zeggen: het is nog leuk ook!”