Even voorstellen: Marion en Gwendolyn van het organisatieteam

maart 30, 2020 //

Het organisatieteam van de Vrouwentriathlon bestaat uit vijf vrijwilligers. Sione, Kitty en Nienke hebben we al aan jullie voorgesteld, deze maand is het de beurt aan Marion en Gwendolyn.

Voor Marion Hoogeveen kwam de triathlonsport in beeld via haar zoon: “Als supporter vond ik het heel gaaf om te zien, maar voor mezelf zag ik het nog niet zo voor me”. Tot er in mei 2014 een berichtje in de krant stond over de Vrouwentriathlon in Nijeveen. “Ik deed mee en was meteen helemaal verkocht. Dat eerste jaar deed ik drie Vrouwentriathlons, steeds de 1/16e. Daarna ben ik dat gaan uitbreiden naar de 1/8e, kwart en OD. En in 2019 heb ik mijn eerste halve gedaan, de Ironlakes in België. Voor 2020 heb ik 2 halve triathlons op de planning staan.” Haar favoriete onderdelen zijn het zwemmen en hardlopen, fietsen vindt zij het lastigst. Ze houdt van fietsen in de bergen. In het organisatieteam is ze verantwoordelijk voor de wisselzone en het fietsparcours. Ze zet zich graag in voor de Vrouwentriathlon: “Het leuke aan de Vrouwentriathlon is dat het niet uitmaakt hoe snel of hoe langzaam je bent of op welk niveau je sport. Het feit dat je het doet, telt.”
Een tip van Marion voor iedereen: “als je twijfelt of je het kunt, gewoon doen!”

Gwendolyn Loois, moeder van drie kinderen, vindt hardlopen de mooiste sport van de drie. Ze liep in 2016 twee marathons. Daarna moest het hardlopen op een lager pitje vanwege een knieoperatie in januari 2018. Zo kreeg zij het idee om dan een triathlon te gaan doen. Het lopen is dan wat korter, terwijl je in zijn geheel wel lang bezig bent. Echter, ze kon de verleiding van het lopen niet weerstaan en koos er uiteindelijk toch voor om te blijven lopen. In 2019 liep Gwendolyn de marathon van Berlijn. Voor dit jaar heeft zij ook geen triathlon op de agenda staan. Wél de Eiger Trail van 51km met 3.000 hoogtemeters in juli 2020 in Zwitserland.

Sinds 2018 helpt zij bij de Vrouwentriathlon. Ook dit jaar zal zij weer helpen; met name bij het werven en het coördineren van de vrijwilligers en op de dag zelf. Ooit wil Gwendolyn wel echt een triathlon gaan doen. Het liefst wil ze dan gelijk met een kwart of OD beginnen. Om daarna naar een halve toe te gaan werken.
Haar tip: “Heb lef! Geloof in jezelf, kom uit die comfortzone en ga het doen, je zult versteld staan van wat je kunt!”