Even voorstellen: Marion en Ruth versterken het organisatieteam

december 29, 2017 //

Nog niet zo lang geleden plaatsten we een oproep voor versterking van ons organisatieteam. Daar hebben verschillende vrouwen op gereageerd. In deze nieuwsbrief stellen wij alvast twee vrouwen aan jullie voor die komend seizoen deel uitmaken van ons organisatieteam. Het zijn Marion Hoogeveen uit het Drentse Hoogeveen en haar schoondochter Ruth Hoogeveen. Leuk detail: ze wisten van elkaar niet dat ze zich aangemeld hadden als vrijwilliger…!

Marion (52) is een fanatiek triatlete. Ruim vier jaar geleden startte ze met deze sport, aangestoken door haar zoon Sander. “Als ik met hem meeging naar wedstrijden, vond ik het altijd heel gaaf om te zien”, vertelt ze. “Toen ik een advertentie van de Vrouwentriathlon langs zag komen, besloot ik me in te schrijven.” Nu, vier jaar later, maakt Marion deel uit van het 2eDivisieteam van Vrouwentriathlon-Siosport. De langste afstand die Marion tot nu toe heeft gedaan is een OD en is ze voornemens om over ongeveer anderhalf jaar een halve triathlon te volbrengen.

In het verleden heeft Marion al eens als vrijwilligster langs het fietsparcours gestaan bij de Vrouwentriathlon. Toen ze de oproep in de nieuwsbrief van oktober zag om vrijwilligster te worden bij het organisatieteam, besloot ze zich aan te melden. Ze ziet het als een nieuwe uitdaging en heeft er dan ook heel veel zin in.

De dag na haar aanmelding vertelde ze aan haar schoondochter Ruth (24) tijdens een ritje op de racefiets over haar toekomstig vrijwilligerswerk. Het was een grappig moment omdat Marion er op dat moment achter kwam dat Ruth zich óók aangemeld had. Ruth is fanatiek wielrenster en kent de Vrouwentriathlon via haar man Sander en natuurlijk via Marion. “Ze worden beiden gecoacht door Sione Jongstra. Ik ben trouw supporter.” De triathlonsport beoefende Ruth zelf nog niet maar wie weet komt dat nog wel. Ze sluit niets uit. “Ik ben pas gestart met hardlopen en dat gaat me best goed af. De kriebels ontstaan al wel. Ik bouw het graag rustig en gecontroleerd op, dus we zullen zien wat de toekomst brengt.”

Ook Ruth ziet het vrijwilligerswerk als een uitdaging. Ruth gaat zich onder meer bezighouden met de inschrijvingen. “Ik ben punctueel en ik mag graag organiseren zodat er een strakke uitvoering kan plaatsvinden.” Marion wordt verantwoordelijk voor de wisselzone en het fietsparcours. Beide dames verwachten veel leuke momenten mee te gaan maken. “Vrouwentriathlon en ook de zwemloop zijn ontzettend leuke wedstrijden”, vindt Marion. “De evenementen van de Vrouwentriathlon zijn laagdrempelig en vrouwen kunnen zo eens kijken of de sport wat voor hen is. Het maakt niet uit hoe snel of hoe langzaam je bent of op welk niveau je sport. Het feit dat je het doet, telt.”