Even voorstellen: Monique Rademaker versterkt pr-team Vrouwentriathlon

oktober 30, 2018 //

/

De 42-jarige Monique Rademaker maakt sinds september deel uit van het team vrijwilligers van de vrouwentriatlon. “Ik hoor bij het pr-team en dat is geen onlogische keuze aangezien ik een achtergrond heb in de journalistiek. Onlogisch is het wel dat ik deze maand in de schijnwerpers sta want dat is helemaal niet mijn ding. Ik ben er juist om andere mensen een podium te geven. Hun verhaal over de liefde voor de triatlon te laten vertellen. Maar voor een keer dan een uitzondering zodat jullie ook een beeld hebben van mij.”

Grote delen van haar leven heeft Monique gesport, maar ze raakte pas echt bevlogen toen ze aan het eind van haar studententijd ging rugbyen. “De kick die ik kreeg van het harde werken met een team op weg naar hetzelfde doel was bijna een verslaving. En toen ik daar een punt achter moest zetten was ik even de weg kwijt. Welke sport ging me een vergelijkbaar gevoel geven?” Monique kocht een fiets en was snel verslingerd. Hardlopen deed ze er in de winter bij en zwemmen in het buitenbad in de zomer. “En dan gaat iedereen je vragen waarom je niet aan triatlon doet? Waarom ook niet, dacht ik.”

Haar debuut maakte Monique vorig jaar bij de Vrouwentriathlon. “Omdat ik van laagdrempelige evenementen houd koos ik voor de Vrouwentriatlon in 2017. Dat was zo supermooi. Al die vrouwen met hun eigen doel. Van proberen tot presteren, maar allemaal met respect en bewondering voor elkaar. Dat prikkelde me enorm. En toen de Vrouwentriatlon dan ook op zoek was naar een vrijwilliger voor pr was de keuze snel gemaakt. Ik hoop dus veel bijdrages te kunnen maken.” Het pr-team bestaat verder uit Louise Cornelis en Angèle van Tiggelen (teksten), Christel Visser (vormgeving) en Nienke Vijver (teksten & coördinatie).