Even voorstellen: Nicole en Donna versterken het pr-team

november 28, 2016 //

Het pr-team van de Vrouwentriathlon is sinds dit jaar uitgebreid met twee vrijwilligers: Nicole Helwes (1964) en Donna Oevering (1979). Zij vormen samen met Louise Cornelis en Nienke Vijver het pr-team en schrijven alle teksten voor de nieuwsbrief, website en persberichten. Laura Kieftenbeld heeft in oktober 2016 het vrijwilligersteam verlaten, het schrijven was voor haar niet meer te combineren met onregelmatige werktijden, gezin en sportambities. We stellen Nicole en Donna graag even aan je voor.

Nicole (foto boven): “Ik ben via Louise in aanraking gekomen met Vrouwentriathlon. Ik ben pas sinds een paar jaar actief aan het sporten, dat was vooral fietsen en soms een beetje zwemmen. Hardlopen had ik nog nooit gedaan en ben ik gaan doen vanwege de triathlon. Vorig jaar in augustus heb ik voor het eerst meegedaan aan de Vrouwentriathlon in Beesd en dat was zo leuk dat ik me graag een beetje extra inzet. Ik schrijf graag en vind het een uitdaging om iedere keer middels zo’n ‘journalistieke’ opdracht over een onderwerp iets leuks voor de nieuwsbrief te schrijven.”

Sporten is voor Nicole een manier om zichzelf steeds een beetje te verbeteren. “En dat kan op ieder niveau. Dat vind ik ook fantastisch aan Vrouwentriathlon; iedereen is welkom al kom je met een opoefiets, het gaat tenslotte om je eigen prestatie en het plezier, dat hebben de oprichters van de Vrouwentriathlon heel goed begrepen.”

Donna met fietsDonna Oevering (foto hiernaast) kocht in de zomer van 2013 een racefiets, omdat ze het in haar hoofd had gehaald de Mont Ventoux te beklimmen voor KWF Kankerbestrijding. Als eerbetoon aan haar overleden vader. Al snel raakte ze hartstikke besmet met het wielervirus. Het hardlopen heeft ze inmiddels ook weer opgepakt en de 5 kilometer loopt ze met gemak.

“Alleen het zwemmen hè? Dat is nou niet mijn favoriete onderdeel, dus hier is nog wel een slag te maken.” Donna schrijft als freelance tekstschrijver journalistieke artikelen en teksten voor het bedrijfsleven. Sinds de zomer van 2016 doet ze dat dus ook voor de Vrouwentriathlon als vrijwilliger.