Even voorstellen: Nienke en Saskia van woord en beeld

juli 19, 2015 //

Het werk dat Saskia Wijland (links op de foto) en Nienke Vijver (rechts) doen voor de Vrouwentriathlon is amper over het hoofd te zien: Nienke doet schrijfwerk en coördineert deze nieuwsbrief; Saskia zorgt voor de vormgeving van flyers, programmaboekjes en brochures. Eerder stelden we de andere helft van het PR-team voor, hier komen Nienke en Saskia!

Nienke, net terug van een vakantie in de Alpen waarin ze heeft gezwommen, gefietst en gelopen, vertelt: “Ik vind schrijven mijn hele leven al leuk, en sinds een aantal jaren sport ik zelf graag en daar schrijf ik nu dus ook graag over. Ik ben in  2009 op de racefiets gestapt, twee jaar geleden gaan hardlopen, vorig jaar gaan zwemmen. Ik twitterde over het sporten  en ben er een blog over begonnen. Via-via kwam ik terecht bij de Vrouwentriathlon, en zo ging het balletje rollen. Bloggen doe ik nog steeds, maar nu dus ook voor de Vrouwentriathlon. Ik ben zeker geen topsporter. Vorig jaar deed ik mee aan de 1/8e Vrouwentriathlon in Nijeveen en toen werd ik een-na-laatste. Maar dat vind ik niet erg: ik beleef veel plezier aan het sporten. Ik hoop dat andere vrouwen wat herkennen in de verhalen over mijn gestoethaspel!”

Saskia had grafische vormgeving als hobby, en ze is dat voor de Vrouwentriathlon gaan doen omdat ze het leuk vindt om met die hobby iets doelgerichts en nuttigs te doen. “Bovendien krijg ik alle vrijheid, zodat het echt creatief is wat ik doe. Ik doe mijn best er iets moois van te maken, van een flyer bijvoorbeeld. Daardoor gaat er soms wel veel tijd in zitten, maar ik doe het graag. Op die manier krijg ik Photoshop en Indesign ook steeds beter in de vingers. Toenik begon, dacht ik ‘dat doe ik een jaartje’, maar ondertussen is het al drie jaar!” vertelt ze.

Voordeel aan het werk voor de Vrouwentriathlon voor Saskia is ook dat ze zelf de tijd kan bepalen, want ze werkt onregelmatig. Ook vaak in het weekend, en daarom heeft ze nog nooit aan een Vrouwentriathlon meegedaan. Toch is haar triathlonervaring niet mis: “Ik heb net mijn eerste hele volbracht, de Ironman van Nice. En misschien later dit seizoen de Vrouwentriathlon in Utrecht.”

Nienke gaat zeker meedoen in Utrecht. Verder is ze bij alle evenementen aanwezig, soms om hand- en spandiensten te verlenen, maar ook voor interviews met winnaressen en andere deelneemsters. Nienke: “Ik vind het leuk om dan de andere teamleden te zien, maar ook de deelneemsters. Of ze nu voor het eerst meedoen of al ervaren zijn, en van de top tot net zoals ik, zenuwachtig zijn ze allemaal!”