Even voorstellen: sterk Drents team

juni 18, 2015 //

Deze maand stellen we jullie graag voor aan het sterke team uit Drenthe. Roelof Moes en Rita de Groot van zwemvereniging TZT86 (triatlonzwemtraining86) zijn de twee vrijwilligerscoördinatoren voor de Vrouwentriathlon in Nijeveen. In overleg met de organisatoren – de Stichting Vrouwentriathlon – regelen zij dat er voldoende vrijwilligers zijn en dat al het grote materiaal, zoals dranghekken, er op tijd is.

Dit jaar was het een hele klus om genoeg vrijwilligers te vinden. “We hebben zo’n 65 vrijwilligers”, vertelt Rita. Het vinden van zo’n grote ploeg mensen bezorgde haar de afgelopen weken flink wat kopzorgen, vooral nu dit jaar de Vrouwentriathlon ook ‘gastvrouw’ was voor de wedstrijden van de 2eDivisie. “Het was heel moeilijk, vooral omdat het dit jaar om de hele dag ging. En veel van onze vrijwilligers zijn wat ouder en hoeven geen rekening te houden met schoolvakanties. Er waren dus al heel veel mensen op vakantie.”

Rita belde stad en land af en uiteindelijk lukte het haar om voldoende mensen te vinden voor de verzorgingsposten, de keerpunten, verkeersregelaars, opbouwers, controleurs bij de wisselzone etc. “We hebben zelfs nieuwe mensen erbij, die nog niet eerder geholpen hebben bij de Vrouwentriathlon of bij één van onze evenementen. Het was erg spannend of het allemaal ging lukken dit jaar. Ik vind het geweldig om te doen, maar als het vanmiddag afgelopen is, dan steek ik de vlag uit!”, vertelde Rita schertsend op de dag van de Vrouwentriathlon.

Rita en Roelof hielden regelmatig ruggespraak met elkaar over de benodigde vrijwilligers. Daarnaast coördineerde Roelof de aanlevering van dranghekken en de buizen voor de wisselzone en de motorrijders die tijdens de wedstrijden voor begeleiding zorgen. Op de wedstrijddag zelf zette hij ook het fietsparcours uit.

Dat naast de Vrouwentriathlon deze keer ook nog een 2eDivisiewedstrijd werd gehouden in Nijeveen vindt Roelof een welkome aanvulling: “Daarmee heb je een nog aantrekkelijker evenement. En voor ons maakt het niet zo heel erg veel uit. Als je toch hekken neer moet zetten, maakt het niet uit of het nu voor 100 of voor 250 deelnemers is! Indirect heb je wel meer vrijwilligers nodig natuurlijk, omdat je een langer programma hebt. Maar ook dat is goed gekomen.”

De coördinatie liep in Nijeveen dit jaar weer op rolletjes, daar zijn we Roelof en Rita enorm dankbaar voor! Wil jij ook meehelpen bij één van onze evenementen? Graag! We kunnen altijd extra hulp gebruiken. Kijk even op onze pagina over vrijwilligers voor meer informatie en meld je aan!