Even voorstellen: Tanja, coördinator inschrijvingen

augustus 19, 2016 //

Tanja Borger (44) heeft als lid van het vrijwilligersteam een bliksemstart gemaakt. Bij de Zwemloop Het Lint  van eind maart kwam ze helpen. Ze zag hoe de anderen bezig waren met het uitrekenen van de tijden en dacht: “Laat mij dat maar doen, ik ben handig met rekenen en met Excel.” Haar vaardigheid bleef niet onopgemerkt, dus algauw vroeg Sione of de Vrouwentriathlon vaker van haar diensten gebruik kon maken. “Ja hoor,” zei ze, “Maar ik wil wel zelf mee kunnen doen ook!”

In de aanloop naar de Vrouwentriathlon in Utrecht keek Tanja mee, maar onverwacht kwam er toen een vacature in het team omdat de vorige coördinator inschrijvingen ermee stopte. Van meekijken werd het toen plotseling het echte werk! “Ach ja,” zegt ze daarover, “Anders was er iemand anders nodig geweest, voor even, want de bedoeling was toch dat ik het zou gaan doen. Dus dacht ik: ‘Dan doe ik het meteen zelf wel!’”

Meedoen is er in Utrecht niet van gekomen: Tanja heeft een langdurige knieblessure. Maar haar rol in de organisatie heeft ze daar met verve vervuld. Niet zo gek, want ze is logistiek manager van beroep. “Dus plannen, regelen, doen, dat kan ik wel. Leuk hoe de teamleden verschillende dingen doen, ieder waar ze goed in is. En ook fijn hoe dankbaar de deelneemsters zijn. Mijn man hielp in Utrecht ook mee als vrijwilliger, hij stond op het parcours en was ervan onder de indruk dat er zo veel ‘bedankt’ zeggen.”

Tanja is via een vriendin terechtgekomen bij de hardlooptrainingen van Siosport in Leidsche Rijn in Utrecht, waar ze woont. “Ik vind hardlopen eigenlijk helemaal niet zo leuk, maar ik wilde wel graag eens een triathlon doen. Daarom heb ik me aangesloten bij de trainingsgroep van Sione en ben ik ook de fietstrainingen gaan doen. Vorig jaar heb ik meegedaan aan de Vrouwentriathlon in Nijeveen, samen met mijn dochter. Ik deed mee aan de 1/16e en kwam op het podium terecht zelfs! Niet lang daarna kreeg ik last van mijn knieën. Het is best een heftige blessure, er hebben al diverse sportartsen en fysiotherapeuten naar gekeken, en die denken dat het zo op te lossen zou moeten zijn, maar niet dus. Wel gaat het nu goed genoeg om misschien mee te doen aan de 1/16e in Beesd.”

Wat trekt Tanja aan bij de triathlonsport? “De combi van sporten, en ik vind het leuk om iets van een doel te hebben. Ik zwom altijd al, heb een paar jaar geleden een trio-triathlon gedaan, en daarna heb ik een fiets geleend en ben ik gaan  hardlopen. Mijn eerste triathlon  was de 1/16e van de Vrouwentriathlon in Utrecht. De sfeer vond ik lekker relaxed, iedereen gaf elkaar adviezen. En het was bij mij in de buurt!”

Met zelf sporten, het organiseren van de Vrouwentriathlon, werken en haar gezin met twee kinderen is ze best wel druk. Maar ook dat is vooral een kwestie van goed plannen. Laat dat maar aan Tanja over!