Even voorstellen: versterking voor het pr-team

november 29, 2017 //

/

Achter de schermen draaien ze al een paar maanden mee. Hoog tijd dus om de versterking van het pr-team aan jullie voor te stellen. Debbie Wijman (foto onder) en Angèle van Tiggelen (foto boven) schrijven algemene teksten en interviewen deelneemsters en vrijwilligers voor de nieuwsbrief. En sinds kort vervangt Debbie onze webredacteur Louise die een paar maanden in het buitenland gaat fietsen.

Debbie Wijman (49 jaar) uit Emmeloord werkt bij Veiligheidsregio Flevoland en als zelfstandig ondernemer als communicatieadviseur. Niet verwonderlijk dus dat zij het pr-team is komen versterken. “In januari 2013 vond ik het mooi geweest met het luie leventje en begon ik met hardlopen. Een half jaar later kocht ik een racefiets omdat buiten sporten toch wel heel leuk bleek. Een vriendin wees me op mijn zwemverleden en vroeg zich af of triatlon niet iets voor mij zou zijn. Daar had ze me beter niet op kunnen wijzen want sindsdien ben ik een fanatieke sporter geworden. Mijn eerste triathlon was in hetzelfde jaar in Beesd.”

Niet alle onderdelen van de triathlon bevallen Debbie even goed. “Zwemmen en fietsen vind ik geweldig, met hardlopen heb ik een haat-liefdeverhouding. Als het goed gaat en ik geen last heb van mijn rug of bil dan kan ik er echt van genieten, maar helaas speelt die bil me (te) vaak op, vooral met lopen. Ik zou heel graag een (halve) triathlon volbrengen maar vooralsnog is dat er om die reden nog niet van gekomen. Toen ik langdurig geblesseerd was, wilde ik graag feeling houden met de triathlonsport. Toen ik de oproep op de site las heb ik daarom gelijk gereageerd. Ik ken Sione omdat ze me een tijd heeft gecoacht en ik draag de Vrouwentriathlon een warm hart toe.” Naast het schrijven van teksten verzorgt Debbie dus ook webredactie: bijhouden van de website en versturen van de nieuwsbrief.

Angèle van Tiggelen is 51 jaar oud en woont in een klein dorpje in West-Brabant. “Van beroep ben ik zwemjuf in een openluchtbad. Dat betekent dat ik vier maanden in het jaar intensief buiten de deur werk. Daarnaast ben ik jaarrond werkzaam in het bedrijf van mijn man. Ik ben liefhebber van sport, zowel om naar te kijken als om zelf te beoefenen. Ik loop het hele jaar hard. In de zomer ben ik ook veelvuldig op de fiets te vinden. In de winter ruil ik de smalle bandjes om voor snelle ijzers en kun je me twee keer per week vinden op de ijsbaan in Breda. Niet dat ik goed kan schaatsen, helemaal niet zelfs maar ik vind het gewoon leuk.”

Sinds een paar jaar doet Angèle ook elk jaar wel aan één of twee triathlons mee. “Zo ben ik ook in aanraking gekomen met de Vrouwentriathlon. In 2013 stond ik aan de start in Beesd en ik verbaasde me daar over het enorme enthousiasme van vrouwen die allemaal op hun eigen niveau meededen en stuk voor stuk trots waren op hun prestatie. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik nu een bijdrage mag leveren aan de nieuwsbrief om zo in aanraking te komen met al deze geweldige vrouwen.”