Even voorstellen: webredacteur Louise Cornelis

oktober 22, 2014 //

Na een aantal jaren zich te hebben ingezet voor de Vrouwentriathlon heeft webredacteur Lianne van Rijn aangegeven het vrijwilligerswerk niet meer te kunnen combineren met haar drukke werk en gezin. Gelukkig hebben we een opvolgster gevonden: Louise Cornelis! Lianne, bedankt voor jouw inzet van de afgelopen jaren en Louise: welkom bij de Vrouwentriathlon!

Louise Cornelis fietst al zo’n 15 jaar en deed in die tijd van alles, vooral lange dingen: rondje Zuiderzee, la Marmotte, de Amstel Gold Race, de Tour d’Afrique (10.000 km van Caïro naar Kaapstad) en afgelopen zomer nog de Tour Arctic (2000 km in Canada naar de Noordelijke IJszee).

Op zoek naar een andere manier om haar sportieve grenzen te verleggen begon ze eind 2009 met hardlopen. “De triathlon kwam toen in zicht, omdat ik altijd al wel graag zwom. Nou ja, schoolslag dan, en vooral in zee. Volgens mijn ouders kon ik al zwemmen voor ik kon lopen: ik ben geboren in Vlissingen en ging als kleine uk al tussen mijn ouders mee de zee in. Een triathlon is nogal iets anders, en ik was bang dat ik als laatste uit het water zou komen. Best spannend dus, die achtste van Binnenmaas. Maar het viel mee, en wat was het leuk! Vooral de inhaalrace op de fiets, ik voelde me een soort pacman: hap-hap-hap at ik snellere zwemmers maar tragere fietsers op!”

Zoals dat wel vaker gaat: van het een kwam het ander; inmiddels heeft Louise leren borstcrawlen en is ze dertien triathlons verder: achtsten, kwarten en een derde.  Drie daarvan waren Vrouwentriathlons. Louise daarover: “Mooi aan de Vrouwentriathlons is dat ze zo breed zijn: laagdrempelig genoeg voor vrouwen van allerlei pluimage om eraan mee te doen, maar er wordt ook serieus gepresteerd. Volgens mij is dat hartstikke inspirerend voor alle deelneemsters. Ik wil graag aan die inspiratie nog wat toevoegen door me in te zetten als webredacteur.”

Over sport, vooral over fietsen, schrijft Louise ook al jaren, onder andere voor Fiets Magazine en haar eigen boek, Afzien voor Beginners. Nu gaat ze zich dus voor de Vrouwentriathlon ontfermen over het web. Maar Louise heeft voor de komende tijd ook nog andere plannen: “Mijn grote sportieve doel is om in 2016, op mijn 50e, een hele triathlon te volbrengen. Aan het lopen ga ik nog wel een hele kluif hebben, denk ik, maar daar doe ik het ook voor: ik train graag, en zo’n doel geeft daar lekker richting aan. Maar er is vast ook nog wel tijd voor een paar Vrouwentriathlons tussendoor.”