Even voorstellen: Yolanda en Danielle

maart 9, 2022 //

Wie verschijnen dit jaar aan de start namens het Vrouwentriathlon-Siosportteam? De komende periode laten we je kennis maken met de verschillende teamleden. Deze maand stellen we twee vriendinnen aan jullie voor: ‘oude bekende’ Yolanda Klomp en ‘nieuw gezicht’ Danielle Rothe.

Yolanda KlompYolanda Klomp (37) uit Rotterdam maakte in 2016 en 2017 deel uit van het Vrouwentriathlon-Siosportteam. “Ik heb altijd gesport: korfbal, sportschool, bootcamp, etc.. In 2014 deed ik mijn eerste Vrouwentriathlon in Utrecht (1/16). Dit vond ik zo leuk dat ik de borstcrawl ben gaan leren. Na nog een paar wedstrijden heb ik me na een oproep aangemeld bij het divisieteam. In 2018 viel ik helaas geblesseerd uit en daarna heb ik alleen nog wat estafettewedstrijden gedaan met mijn maatje Danielle en een enkele mini. In juni 2019 deed ik mijn laatste wedstrijdje.”

Vriendschap op Lanzarote

Danielle RotheDat ‘maatje’ is dus Danielle Rothe (47) uit Losser. De twee leerden elkaar kennen tijdens de trainingsweek voor vrouwen op Lanzarote in 2017. Danielle heeft nog niet eerder meegedaan aan de Teamcompetities. “Het lijkt me erg leuk om samen met Yolanda – want die zie ik veel te weinig – en natuurlijk met de andere vrouwen een sportieve uitdaging aan te gaan.” Danielle stond al eens aan de start bij de Vrouwentriathlon, heeft een aantal sprintwedstrijden gedaan en volbracht samen met Yolanda een 1/8 en een kwart (als estafette). “En ik heb een estafette gedaan met mijn vader en dochter, heel bijzonder!”

Yolanda heeft nog even getwijfeld over haar deelname: “Afgelopen zomer stuurde Sione een mail naar oud teamleden met de boodschap dat er weer een divisieteam zou starten en met de vraag wie er interesse had weer aan te sluiten. Mijn antwoord was eigenlijk, ‘super leuk maar graag een jaartje later’. Yolanda beviel in oktober 2020 van een zoontje en moet – zo vindt ze zelf – nog van ver komen na zwangerschap, bevalling, 1,5 jaar corona, thuiswerken en teveel zitten. “Maar Sione mailde terug met ‘waarom niet gelijk aansluiten, is een goede stok achter de deur’ en dus heb ik me – met zin!- over laten halen. Toen mijn maatje Danielle ook meedeed was ik overtuigd.”

Beiden hopen op een sportief en gezellig seizoen en Yolanda hoopt zonder blessures haar conditie weer verder op te bouwen.