Fotograaf Erica Bürer in het zonnetje

augustus 26, 2017 //

Ga jij ook meteen op zoek naar foto’s van jezelf zodra de foto’s van de Vrouwentriathlon op onze site worden gezet? Hoe leuk is het om jezelf te ontdekken tussen al die foto’s! Ieder jaar wordt de Vrouwentriathlon in beeld gebracht door vrijwillige fotografen. Wij zijn ze daarvoor enorm dankbaar en zetten ze graag in het zonnetje.

Tijdens de Vrouwentriathlon in Utrecht was onder andere fotograaf Erica Bürer van de partij. Erica werkt als zelfstandig fotograaf. Ze heeft zich gespecialiseerd in documentairefotografie. Erica: “Samen met een journalist werk ik op dit moment aan een project over de oudere generatie mensen uit Nederlands-Indië. Van de foto’s en de verhalen wil ik een cultuurmagazine maken zodat de verhalen en beelden voor de jongere generaties bewaard blijven.”

Erica werkt ook parttime bij de Alarmcentrale en daar werkte ze samen met Anne Floor Lagerweij, coördinator van de Vrouwentriathlon. Ze vertelt: “Toen Anne Floor me vroeg of ik wilde fotograferen tijdens de Vrouwentriathlon was mijn reactie in eerste instantie dat sport niet echt mijn ding is maar dat ik het wel wilde proberen. En ik vond het ontzettend leuk om te doen! Het is een laagdrempelig evenement waar iedereen – jong of oud, getraind of ongetraind – aan mee kan doen. Dat maakt het een heel mooi evenement waar ik ook enthousiast van werd. Het was leuk om al die emoties vast te leggen en een goed beeld te geven van wat er allemaal gebeurt op zo’n dag.”

Ondanks het enthousiasme ziet ze zichzelf niet snel een triathlon doen. “Het lijkt me ontzettend leuk om te doen alleen hou ik echt niet van hardlopen. Ik heb wel mensen uit mijn omgeving enthousiast proberen te maken voor de Vrouwentriathlon. Het is een laagdrempelig evenement waar je niet maanden van te voren voor moet trainen om mee te kunnen doen.”

Benieuwd naar de foto’s van de Vrouwentriathlon Utrecht? Je vindt de foto’s van Erica Bürer en Raffaella Allegra in ons album op Flickr.