Fouten op de wedstrijddag

januari 21, 2012 //

Iedereen kent ze wel: wedstrijden waarbij alles fout lijkt te gaan. Zoals twee lekke banden en geen plakspullen meenemen. Wij zetten de meest gemaakte fouten op een rij, zodat jij ze in ieder geval niet meer kunt maken!

Te laat van huis vertrekken waardoor je niet genoeg tijd heb je goed voor te bereiden voor de wedstrijd en de start. Dus neem die rust, vertrek op tijd. Want als je pech hebt kan je zelfs de start missen.

Grote fout, nieuwe dingen proberen op de wedstrijddag. Blijf bij je vertrouwde keuzes, dus eten dat je kent, kleding, sokken en schoenen waar je mee getraind hebt. Bewaar je nieuwe zadel en ligstuur voor een andere keer en pas die nieuwe zwemtechniek pas toe als je zeker weet dat je die afstand zonder problemen aankan.

Te hard van start gaan, is een veelgemaakte fout. Laat je niet opjutten door de rest van het veld maar start in je eigen tempo. Blijf kalm, laat je niet opnaaien en hou je ademhaling rustig.

Te hard het parc fermee inrennen met je fiets is vragen om ongelukken. Het PF is vaak vol met atleten en fietsen dus kijk goed waar je loopt en neem die 10 seconden verlies. De trapper van een ander in je been kan voor veel meer vertraging zorgen!

Te nerveus van start gaan. Probeer kalm te blijven, je hebt goed getraind dus daar kan het niet aan liggen. Vergeet niet dat je dit voor jezelf doet, er hangt niets van af. Dus hou het leuk.