Gezellig samen sjorren aan pakken

februari 22, 2015 //

De Vrouwentriathlon hield op zondag 15 februari in zwembad De Kwakel in Utrecht een wetsuittestdag. De deelneemsters konden wetsuits in verschillende merken, uitvoeringen en maten passen en uitproberen. Ook kregen ze uitleg over de verschillende soorten wetsuits en over hoe je zo’n pak het beste kunt aan- en uittrekken.

En toen begon het: “Plastic zakjes om de voeten, rubberen handschoenen aan, en sjorren maar. Mij deed het denken aan het aantrekken van steunkousen, ook zo’n zware opgave! De vrouw naast mij vergeleek het treffend met panty’s aantrekken. Daar draaien wij dames onze hand niet voor om!”, vertelt Elena Repetto, die in mei haar eerste triathlon gaat doen.

Elena: ‘We hadden anderhalf uur, en dat leek van tevoren best lang, maar het aantrekken duurt echt wel even, zeker als je nog nat bent van het vorige proefrondje. Ik kon drie pakken uitproberen; voor de vierde had ik nog tien minuten, en dat heb ik er niet meer op gewaagd. Ik heb gelukkig wel bij TYR een wetsuit gevonden dat aan al mijn wensen voldeed, dus mijn dag was helemaal geslaagd.’

Anne Floor Lagerweij herkent het sjorren. Ze vond het wel gezellig: “Iedereen zit te worstelen met de verschillende pakken en helpt elkaar met het aantrekken ervan. Ondertussen praat je over de sport. In mijn omgeving ken ik bijna niemand die ook aan triathlons doet, daarom is het erg leuk om op dagen zoals deze er wel over te kunnen praten.”

Anne Floor heeft wel al een aantal triathlons achter de rug, waaronder Vrouwentriathlons in Utrecht en Beesd, en eentje in Hamburg. Ze heeft de smaak te pakken: voor het komende jaar staat de ITU-triathlon van Londen op het programma. Die is eind mei al, en dan is het water nog koud. Vandaar dat ze een wetsuit wilde. Ze had er al eens een gehuurd, maar die zwom niet lekker.

Anne Floor: “Het fijne aan zo’n testdag is dat je meerdere modellen kunt uitproberen. Ik wissel borstcrawl en schoolslag af, en dus moet ik in een wetsuit niet te hoog komen te drijven voor een fatsoenlijke schoolslag. Tijdens de testdag ontdekte ik dat een wetsuit van Dare2Tri aan al mijn eisen voldoet: het zit lekker, en ik kan comfortabel borstcrawl én schoolslag zwemmen. Ik heb hem al besteld, en kijk nu nog meer uit naar het seizoen!”