Goed voorbereid en vol vertrouwen triathlonseizoen starten

mei 23, 2015 //

De door Siosport georganiseerde trainingsdag afgelopen 2 mei bood een mooie kans om de wetsuit  te testen voor het komende seizoen. Maar volgens deelneemsters Birte Blommers en Margriet de Hoop was het dankzij het zonnetje ook zonder wetsuit goed toeven in het verwarmde buitenbad in Montfoort. Naast een zwemtraining stond ook een gezamenlijke fietstocht op het programma.

Birte hoopte tijdens de trainingsdag op tips voor het zwemmen specifiek voor triathlon. Haar verwachtingen kwamen uit, want onder andere het zwemmen in de groep, de gezamenlijke start en de boeironding kwamen aan bod. Vooral dat laatste was voor Birte nuttig, want vorig jaar tijdens de Vrouwentriathlon in Nijeveen was ze per ongeluk tegen de boei aangezwommen. Birte: “Die was gelukkig niet erg hard, zodat het goed afliep. Ik ben tijdens de training goed uitgedaagd en heb geleerd om de boeien heen te zwemmen.”

Margriet had zich met twee vriendinnen opgegeven. “Ik heb nog nooit een triathlon gedaan en wilde graag wat tips en gevoel krijgen bij deze tak van sport.” De trainingsdag was “leuk, lekker actief en gezellig”, aldus Margriet. Ze kreeg ook veel tips van andere deelnemers met triathlonervaring. Margriet: “Hoe snel om te kleden, het klaarleggen van je spullen bij je fiets en vooral dat het leuk is om te doen!”

Margriet traint samen met haar vriendinnen voor de Vrouwentriathlon. Margriet: “Het is nooit te laat voor een nieuwe uitdaging. Het is de eerste keer in mijn leven en dat nog wel op mijn 46e!” Ook Birte doet dit jaar wederom mee in Nijeveen. Birte: “Hopelijk zwem ik deze keer een stuk vlotter rond de boeien dankzij de trainingsdag.”