Hellen Slijpen – juni 2011

juni 21, 2011 //

Een trouwe bezoekster van de vrouwentriathlon in Beesd is Hellen Slijpen. Dit jaar doet de 52-jarige atlete voor de derde keer mee. Ze woont samen met haar man John en drie kinderen in Tiel. Deze fanatieke dame bezocht afgelopen jaren ook twee clinics om zich meer te verdiepen in de triathlonsport.

De vrouwentriathlons zijn je tot nu toe goed bevallen?
14 augustus doe ik voor de 3e keer mee aan de 1/16 in Beesd. De eerste keer had ik mij erg goed voorbereid. Flink wat keren in het zwembad baantjes getrokken en regelmatig op de racefiets wat kilometers gemaakt. Vanwege artrose in mijn knieën was ik blij dat de loopafstand maar 2,5 km was zodat ik hier wel voor kon trainen zonder mijn knieën teveel te belasten. Ik heb er de eerste keer 38.52 minuten over gedaan.

In 2010 had ik me weer ingeschreven maar ik was een beetje overmoedig. Ik dacht dat ik met mijn conditie en de ervaring van het jaar ervoor, het wel zou redden met minder trainen. Ik kwam bedrogen uit! Ik was te hard van start gegaan met zwemmen en kwam al vermoeid het water uit. Het fietsen daarna ging aardig maar het laatste onderdeel hardlopen viel erg zwaar. Mijn benen voelden loodzwaar aan en dan blijkt zelfs 2,5 km een heel eind te zijn! Mijn tijd was niet super slecht, 39.38 min, maar gevoelsmatig ben ik veel langer onderweg geweest.”

Voor de komende triathlon dus iets harder getraind?
“Dit jaar ben ik goed en op tijd gestart met de trainingen. Ik zwem, fiets en loop elke week en ik voel dat ik sterker wordt en conditie opbouw. Met deze trainingsvoorbereidingen ga ik er vanuit dat ik mijn eerste tijd toch wel kan verbeteren, al is het maar secondenwerk…” Hellen hoeft het overigens niet helemaal alleen te doen. “Ik heb ook supporters. (Zie foto) De tekst op het spandoek met Slim Helly is ontstaan uit het feit dat ik op de sportschool bezig was met slim belly, het kwijtraken van overtollig buikvet. Sommige collega’s noemen mij nog steeds Helly, het is er in geslopen…”

Je hebt ook meegedaan aan de clinics?
“Ik heb meegedaan met de zwemclinic en de wisselclinic. Zwemmen is niet mijn ‘ding’ en ik wilde wel een beetje beslagen ten ijs komen. Ik heb er veel van opgestoken. De wisselclinic vond ik heel prettig om meegemaakt te hebben. Er wordt goed uitgelegd hoe het wisselen in zijn werk gaat en waar je op moet letten. Ik raad iedereen aan, zeker vrouwen die nog nooit aan een triathlon hebben meegedaan, zich voor de clinics in te schrijven.”

Kijk je al uit naar de triathlon?
“Ik heb erg veel zin in de mini-triathlon op 14 augustus. Allemaal vrouwen die het leuk vinden om mee te doen. Geen zenuwachtig dribbelende warming-up doende mannen om ons heen. Geen mannen die met hun hand bij het horloge in de starthouding staan om als eerste weg te knallen. Geen mannen die het raar vinden om aan een gezamenlijke warming-up op muziek mee te doen. Niets van dat al! Allemaal vrouwen van alle leeftijden die staan te huppen op de maat van de muziek om de spieren op te warmen. Vrouwen die bij de start net zo wegknallen als mannen maar het ziet er gewoon wat liever uit.”