In de spotlight: fotografen Veri en Jeroen Gutte

mei 23, 2022 //

/

Veri (dochter) en Jeroen (vader) Gutte nemen dit jaar, net als in 2019 en eerder, de fotografie van de Vrouwentriathlon in Beusichem voor hun rekening. Beiden zijn al jaren als vrijwilliger actief bij de Culemborgse atletiekvereniging Statina, waar zij ook vaak het maken van foto’s van wedstrijden en andere activiteiten voor hun rekening nemen.

Jeroen: “In 2014 werd ik door toenmalig Statinalid Daniëlle, en destijds tevens vrijwilligster bij de Vrouwentriathlon, benaderd met de vraag of het mij schikte om in Utrecht foto’s te komen maken. Ik kende de triathlonsport eigenlijk niet zo goed en dit leek me een leuke manier om er meer over te weten te komen, dus ik ben gegaan en ik heb zo’n leuke dag gehad dat sindsdien zowel Utrecht als Beesd bijna jaarlijks op de agenda stonden. Nijeveen vond ik wat te ver rijden, anders had ik die er waarschijnlijk ook nog aan toegevoegd, haha!’

Veri haakte een aantal edities later aan: “Fotografie heeft altijd al mijn interesse gehad, en toen mijn vader in 2019 vroeg of ik zin had om mee te gaan naar Beusichem, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het mooie van deze sport en dit evenement zijn voor mij de afwisseling in onderdelen en de goede sfeer die er heerst. Voor, tijdens en na de wedstrijd komen zo’n beetje alle emoties aan je lens voorbij en het is echt zo ontzettend gaaf als het lukt om dat mooi vast te leggen!” Jeroen vult aan: “Het ene moment zie je topsportsters met een verbeten gezicht op de fiets voorbijrazen en even later zijn het twee vriendinnen die vrolijk op de stadsfiets naar je zwaaien. Na de finish zie je ze met tranen van geluk en trots bij elkaar in de armen vallen. Prachtig!”

Veri en Jeroen vinden het niet alleen gezellig om dit samen te doen, maar vooral ook erg handig, omdat je als fotograaf in je eentje natuurlijk niet overal tegelijk kunt zijn, terwijl er wel ontzettend veel gebeurt. Veri: “Als de laatste dames uit het water komen, hebben de eerste fietssters er waarschijnlijk al een paar kilometer opzitten. Beusichem is wat dat betreft wel een fijne locatie, lekker overzichtelijk en alles dicht bij elkaar.” Jeroen: “Het liefst wil je van iedereen een paar mooie foto’s maken. Dat lukt helaas niet altijd, maar we doen ons best, onder andere door goed onderling af te stemmen wie waar gaat staan.”

Voor Jeroen is en blijft fotografie een hobby, maar Veri heeft er inmiddels haar werk van gemaakt en succesvol een eigen bedrijfje opgestart. Bij Veri Gutte Fotografie (www.verigutte.nl) kun je onder andere terecht voor gave portret-, familie- en loveshoots en sinds afgelopen jaar ook voor bruiloften en partijen.