Inschrijven Vrouwentriathlon 2020 nog één keer bij Kitty

december 22, 2019 //

/ / /

Terug van niet helemaal weggeweest: Kitty van Bloois helpt het organisatieteam aankomend jaar nog één keer als vrijwilliger met de inschrijvingen van de Vrouwentriathlon. “Van 2010 (Beesd 2009 nog niet) tot en met 2015 heb ik via het systeem van de NTB de inschrijvingen geregeld van de Vrouwentriathlon. Dat betrof 6x Beesd, 5x Utrecht, 3x Nijeveen en 2 zwemlopen in Utrecht. Met groot genoegen zag ik namen komen en namen gaan. Die namen die gingen kwam ik weer tegen bij vele andere triathlons in Nederland. Wat dat betreft heeft Vrouwentriathlon positief bijgedragen aan het percentage vrouwelijke leden van de NTB, wat anno 2019 gestegen is naar 30%.”

Wat doe je eigenlijk als je verantwoordelijk bent voor de inschrijvingen van de Vrouwentriathlon? Kitty: “Ik regelde vooral de inschrijvingen en na afloop de uitslagen, die in die periode met de hand werden uitgewerkt. Als lid van het organisatieteam bemoeide ik me met vele regeldingen en dan met name de algemene mailbox, de parcoursen en parcourstekeningen, de routebordjes, de wisselzone en de officials van de NTB.”

'Toiletten' achter de finish in BeesdKitty heeft dus al vele wedstrijden meegemaakt bij de Vrouwentriathlon en als lid van het vrijwillige organisatieteam ook allerlei dingen meegemaakt. “Als ik terugdenk aan de jaarlijkse veegpartij in Beesd om de wisselzone enigszins kiezelvrij te krijgen; de zorg of het parkeerterrein in Beesd wel helemaal leeg zou zijn; de beschikbaarheid van Het Lint (het fietsparcours in Utrecht) bij mooi weer waren er vele sportieve gebruikers; de politie die om 04.00 uur ’s morgens in Utrecht zich afvroeg wat ik met de auto op Het Lint aan het doen was; de samenwerking met de lokale organisatie Nijeveen; de vele vergaderingen van het organisatieteam; alle mailtjes van vele deelnemers die nog nooit een triathlon hadden gedaan.” Kitty heeft het jarenlang met veel enthousiasme gedaan, maar zette er in 2015 toch een punt achter. “De deelnemers hebben er volgens mij niet veel van gemerkt, want op de wedstrijddagen (2016 tot en met 2019) kwam ik ijverig de organisatie bijstaan en de deelnemers aanmoedigen.“

“Toen Sione mij dan ook in oktober 2019 vroeg of ik nog één keer de organisatie wilde helpen met het organiseren van de 2e Vrouwentriathlon Beusichem 2020 en dan met name de inschrijvingen en de juryleden, kon ik daar alleen maar “ja, natuurlijk” op antwoorden.”

De inschrijving gaat waarschijnlijk in januari open. Houd de informatie in de gaten via Facebook en Twitter!