Jacqueline Dekker – april 2011

april 10, 2011 //

Jacqueline Dekker deed twee jaar geleden voor het eerst mee aan de Vrouwentriathlon. In augustus is de 53-jarige piano- en zangdocente, samen met haar dochter Vera Holland, weer van de partij in Beesd.

Wat leuk dat je met je dochter meedoet!
“Ik vind het heel gezellig om samen met haar dingen te ondernemen. We zitten bijvoorbeeld ook samen op jazz zangles en twee jaar geleden hebben we ook samen meegedaan aan de Vrouwentriathlon in Beesd.”

Je woont in IJsselstein, in de buurt van Utrecht, maar hebt ook nu weer ingeschreven voor Beesd, hoe dat zo?
“Mijn dochter studeert momenteel in Madrid en komt 1 augustus pas terug, dus Utrecht kwam te vroeg. Daarnaast hebben we heel leuke herinneringen aan Beesd. Camping Betuwestrand is een superleuke locatie en we hadden destijds ook prachtig weer. Wat ik ook leuk vind, is dat de Vrouwentriathlon in Beesd kleinschalig is. Ik hou niet zo van massale evenementen.”

Waarom heb je je twee jaar geleden opgegeven voor de Vrouwentriathlon?
“Ik zag op internet dat er een triathlon speciaal voor vrouwen werd georganiseerd en dacht ‘daar moet ik aan meedoen’. Ik loop één keer per week hard en ben redelijk goed in zwemmen, en fietsen doe ik regelmatig op de stadsfiets. Een combinatie van die drie sporten had ik nog nooit gedaan en leek me leuk om eens te proberen.”

En, hoe ging het?
“Samen met mijn dochter kwam ik in de voorhoede uit het water, maar omdat er op weg naar de fiets wat steentjes onder mijn voet bleven hangen, deed ik vrij lang over de wissel. Toen ik op mijn fiets stapte, was iedereen al bijna vertrokken. Het lopen aan het eind, vond ik het zwaarst. Ik vind het een uitdaging om ook dit jaar weer mee te doen. Ik denk niet dat ik mijn tijd van twee jaar geleden verbeter, maar daar dat vind ik ook niet zo belangrijk.”