Jorina Langerveld – mei 2009

mei 8, 2009 //

Ook zo nieuwsgierig naar de andere deelneemsters? Iedere maand stellen we er één aan je voor. Jorina Langerveld (46) uit Varik zwemt al geruime tijd bij triatlonvereniging Vahalis in Tiel. Op 5 juli doet de cardioloog en moeder van zoon Marien (10) mee aan haar eerste triatlon. “Ik wil nu wel eens zelf ervaren hoe het is om een triatlon te doen.

Waarom heb je je ingeschreven voor de Vrouwentriathlon?
“Na mijn studie ben ik in 2001 in Tiel komen werken en wonen. Eigenlijk hou ik meer van teamsporten – ik heb tot mijn achttiende aan korfbal gedaan – maar omdat dat met mijn onregelmatige baan heel lastig is, ben ik op zoek gegaan naar een andere sport. Een buurvrouw van mij zwom bij triathlonvereniging Vahalis in Tiel en zo ben ik daar terecht gekomen. Ik train dus iedere week samen met triatleten en de Vrouwentriathlon is vanwege de afstand een mooie gelegenheid om zelf eens te ervaren hoe het is om een triathlon te doen.”

Je werkt bijna zestig uur per week en bent ook nog eens moeder, hoe combineer je dat met de voorbereiding op de Vrouwentriathlon?
“Zwemmen doe ik twee keer in de week en de trainingen beginnen vrij laat. Op maandag begint de training pas om half tien ’s avonds, dan kan ik eerst nog rustig eten en mijn zoon in bed leggen voordat ik naar het zwembad vertrek. Hardlopen deed ik in het verleden met het korfballen ook al, en dat heb ik na de geboorte van mijn zoon Marien geleidelijk weer opgepakt. Fietsen heb ik eigenlijk nooit gedaan, althans niet op een racefiets. Wel ben ik regelmatig op fietsvakantie geweest. Zo ben ik wel eens vanuit Nederland op mijn hybride naar de Alpen gefietst en heb ik daar nog de Alp d’Huez beklommen. Speciaal voor de vrouwentriathlon ben ik op dinsdag, mijn vrije dag, gaan fietsen. Leuk hoor, zo kom je op plekken waar je normaal met de auto nooit komt. Ik vind het trouwens geen opgave om naast mijn werk ook nog te sporten. Het is juist mijn uitlaatklep. Als ik een zware weekeinddienst achter de rug heb, vind ik het heerlijk om op maandag weer lekker in het zwembad te liggen. Dan is mijn hoofd meteen weer helemaal leeg.”

Wat is je doelstelling 5 juli?
“Van nature ben ik nogal fanatiek, maar het idee om een snelle tijd neer te zetten, heb ik wel los moeten maken. Het hangt namelijk helemaal af hoe mijn nachtdienst in de week vooraf verloopt. Er zijn nachten dat je niet gebeld wordt, maar het gebeurt ook wel dat ik tien keer telefoon krijg. Dan kom je natuurlijk niet aan je nachtrust toe. Mijn enige doel is dan ook om de finish te halen. En als dat goed gaat, wil ik misschien later in het seizoen nog wel proberen een 1/8 triathlon te doen.”